Başkan Gümrükçü'den anlamlı güne özel açılış

TAKİP ET

Çanakkale Zaferi anısına düzenlenen Atatürk heykeli açılış töreni gerçekleştirildi. Törendeki konuşmasında bağımsızlık vurgusu yapan Başkan Gümrükçü, "Bu heykel burada durdukça ve bayrak dalgalandıkça bağımsızlık ateşi sönmeyecek" dedi.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ- 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü anısına Atatürk Mahallesi’nde Atatürk heykeli dikildi. Törene Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış törenininde konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Çiğli, İzmir’i en hızlı büyüyen ilçelerinden bir tanesi, çok özellikleri var. Üniversite, çeşitli hastaneler, 20 üzerinde eğitim kurumu, Türkiye’nin en eski organize sanayi bölgesi, kuş cenneti, doğal yaşam parkı, İzmir’in ilk havaalanı var. Ayrıca sizin gibi değerli insanları barındırıyor. Biz de bu ilçede hizmet kalitesini, yaşam kalitesini yükseltebilmek için, halkımızın eksiklerini tamamlayabilmek için 2 yıla yakın süredir canla başla çalışıyoruz. Bu çalışma bazen meyvesini parklarla bazen yollarla bazen sanat eserleriyle veriyor. Bugün 18 Mart… Çok önemli bir gün! Bugün insanlık tarihinde 7 düvele karşı meydan okunan, Avrupa’nın hasta adam olarak gördüğü Osmanlı’nın batışının ilan edilmeye çalışıldığı gün. Fakat Anadolu’nun tamamından her renkten inanın büyük destan yarattığı, tarihte eşi benzeri olmayan vatan savunmasının ve zaferle taçlandığı bir gün. Hem Türk hem dünya tarihinde halkların baskı ve zulme karşı bir araya gelerek nasıl direneceklerinin gösterildiği gün. O gün başta olan büyük komutan ben size ölmeyi emrediyorum diyecek kadar yürekliydi. Bu halkın insanları bağımsızlık söz konusu olduğunda canların verecek kadar fedakardır” dedi.

BUGÜN BURADA SAĞCI SOLCU YOK
Başkan Gümrükçü ayrıca, “Bugün burada sağcı solcu yok. Bugün burada erkek kadın yok. Bugün burada genç yaşlı yok. Bugün burada esnaf odası var. Bugün burada her partiden onlarca insan var. Bu insanlar Atatürk’ün arkasında birleşmiş durumda. Sizden aldığımız güçle arkamızda Atatürk ve devrimleri olduğu sürece Çiğli’yi, İzmir’i ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için canla başla, sizlerle yoldaşlıkla mücadeleye devam edeceğiz. İyi ki varsınız. Atatürk Mahallesi Çiğli’nin hızlı büyüyen bir mahallesi. Herkes Ataşehir, Balatçık büyüyor der. Ama bugün görülmeyen ama hem adından dolayı hem de nüfusundan dolayı büyüyen ve büyümeyi hak eden bir mahalle var. Tecrübeli bir muhtarı ve hizmet talep eden halkı var. Bu heykel burada durdukça ve bayrak dalgalandıkça bağımsızlık ateşi sönmeyecek. Atatürk'ün yaktığı bağımsızlık meşalesinin altında bir arada. Sizlerle beraber mücadeleye devam edeceğiz. Bu heykel bir sanat eseri aynı zamanda burada yaşayan halkın eseri" dedi

Açılış töreninde konuşan Atatürk Mahalle muhtarı Veli Aba, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye teşekkürlerini iletti.

çiğli belediyesi utku gümrükçü çanakkale zaferi atatürk heykeli