Başkan Gümrükçü'den TİS ve Çöp açıklaması

TAKİP ET

Çiğli'de 2 gündür toplanmayan çöpler ve toplu iş sözleşmesiyle ilgili Başkan Utku Gümrükçü, yazılı bir açıklama yayınladı. Çöplerin sabah saatlerinden itibaren toplandığına dikkat çeken Gümrükçü, TİS hakkında detaylı açıklamayı yarın yapacağını belirtti.

İZMİR GÜNDEMİ/ Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, ilçede 2 gündür toplanmayan çöpler ve toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan
 
Gümrükçü, detaylı açıklamayı yarın yapacağının altını çizerek şu sözlere yer verdi;
“Değerli Çiğliler, İlçemiz genelinde 2 gündür alınmayan çöpler sabah saatleri itibariyle toplanmaya başlamıştır. Hemşerilerimizi bilgilendirmek için yarın bu konuyla ilgili geniş bir açıklama yapacağım. Sendika ile 9 aydır sözleşme yapılmadığı ve toplu görüşme masasına oturulmadığı iddiası doğru değildir. Görüşmeler pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla ertelenmiştir. Belediyemiz ve sendika arasında 20 Ağustos 2020 tarihi itibariyle yeniden başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sona ermesine yasal olarak daha 47 gün varken bugün grev yapacaklarını açıklamışlardır. Belediyelerin gelirlerindeki düşüne rağmen en düşük alan işçiye minimum yüzde 30 artış teklif edilmiştir.”

utku gümrükçü chp çiğli çiğli belediyesi