Başkan Gümrükçü duyurdu: Çiğli'ye feribot iskelesi müjdesi!

TAKİP ET

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, gazetemiz aracılığıyla Çiğlilere feribot müjdesini verdi. Başkan Gümrükçü, 'Çiğli'ye kazandırmak istediğimiz feribot iskelesi için yer araştırması yapıyoruz, tabi çok paydaşlı bir süreç ilçemize kazandıracağız' dedi.

İZMİR GÜNDEMİ/ Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Gündemi’nin sorularını yanıtladı. Başkan Gümrükçü geçtiğimiz günlerde belediyenin borçlarının arttığı yönündeki iddiaları yanıtlarken, ilk kez İzmir Gündemi aracılığıyla Çiğli’ye feribot iskelesi kazandırmak için yer arama çalışmalarına başlandığının müjdesini verdi.

 

Belediyenin borçlarıyla ilgili iddialara yanıt veren Başkan Gümrükçü, “Sayıştay tarafından, denetim komisyonu ve belediye meclisinin kesin hesaplarıyla borç ortaya çıkıyor. Bu rakam doğru bir rakam değil. İddia edilen rakamın yüzde 60’ı bizim borcumuzdur.  Çiğli Belediyesi’nin 20 yıldır SGK ve vergi ödemesi yapılmamasından dolayı birikmiş borçları var. Piyasa borcumuz bütçenin yüzde bir ile üçü kadardır. Devlet haricinde borcumuz yoktur diyebiliriz. Çiğli Belediye işçisine belediyenin bir kuruş borcu yoktur. 2022 yılında tamamı ödenmiştir. Kamuya borcu olmayan belediye de İzmir’ de 3 ya da 4 tanedir. Bu belediyeler içerisinde kamuya en çok borcu olan belediye olabiliriz. Hesap bilmeyen bir arkadaş yanlış toplamış, işini bilmeyen bir arkadaşta bunları yayınlamış” dedi.

 

‘TRAMVAYDA MART’IN SONU BAHAR’

Geçtiğimiz günlerde test sürüşü yapılan ve Mart ayında açılması planlanan Çiğli Tramvayı’na ilişkin konuşan Gümrükçü, “Büyükşehir belediyesi Çiğli halkına hizmet edebilmek için ciddi yatırımlar yapıyor. Bunların başında da Çiğli Tramvayı geliyor. Mart ayının sonuna doğru açılmasını bekliyoruz. Tramvayda martın sonu bahar diyoruz. Büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmaları sosyal medya hesaplarımızdan da paylaşıyoruz” dedi.

 

 

‘SOYER’İN OLUMLU BAKMASI BENİ MUTLU ETTİ’

 

Çiğlilere feribot iskelesi müjdesi veren Başkan Gümrükçü, “Büyükşehir belediye başkanımız, büyükşehir belediyesinin ilgili bürokratları, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Hilmi Bey ve ben yakın zamanda bir görüşme yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer konuyla olumlu baktığını ifade etti. İlgili bürokrat arkadaşlara yer çalışması yapın dedi. Biz de kendi önerilerimizi paylaşacağız. Tabi çok paydaşlı bir süreç olacaktır. Bakanlık, OSB,  Büyükşehir ve ilçe belediyesi gibi. Bu tür süreçleri hızlandırmak da bizim işimiz. Tunç başkanın olumlu bakması beni çok mutlu etti” diye konuştu.

 

 

SALDIRGANIN 2. GELİŞİ!

Geçtiğimiz günlerde belediyeye suç aletleriyle girmek isteyen şahsın salıverilmesinin ardından sosyal medyadan açıklama yapan Gümrükçü, olayın ardından yaşanan süreci değerlendirdi. Gümrükkçü, “ Çiğli zor bir yer. İzmir’in kentleşme, mali problem noktasında ilk üçte yer alan ilçeyiz. Biz bu olanaklarla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir başkan yardımcımızı pandemi sebebiyle kaybettik. Bir diğer belediye başkan yardımcımız bir suç örgütü canına kastetti. Başkan yardımcımızın çevikliği sayesinde can kaybı olmadan atlattık. Bununla ilgili yargılama süreçleri devam ediyor. Bunun gibi olaylar yaşanıyor. Bazı belediyeler bunları paylaşırken bazıları da kamuoyuyla paylaşmıyor. Biz de aslında paylaşmıyorduk. En son yaşanılan olay, belediye güvenliğinin anlık müdahalesiyle önlendi. Aynı kişi bir kere daha gelmiş. Olağan bir şey değil ama hayatımızın içerisinde oluyor. Belli uygulamalara daha başlamadık. Yaklaşan seçim öncesinde bu tarz olayların artarak devam edeceği endişesini taşıyoruz. Bunu neden paylaştığımızı da saldırganın serbest bırakılması sebebiyle paylaştık. Ama biz devletimize güveniyoruz. Ama en çok halkımıza güveniyoruz. Ben yaklaşık 1 yıldır korumasız geziyorum. Çiğli sokaklarında gezen herkes görebilir. Bu dönemde seçime giderken belki güvenlik  önlemini artırabiliriz. Fakat asıl önemli olan halkımıza güvenmektir, biz de halkımıza güveniyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Çiğli Belediyesi'ne bıçak, satır, çekiç ve sopayla girmeye çalıştı! Güvenlikler engel oldu

Gümrükçü'den flaş İl Başkanlığı yorumu! 'İzmir'in istisna olmasını gerektiren bir özelliği yok!'

 

utku gümrükçü Tunç Soyer Feribot Çiğli Çiğli Belediyesi borç güvenlik izmir gündemi sayıştay raporu