Başkan Gürbüz 2020'yi yorumladı: 'Son 2 yılımız 15 yıla bedel'

TAKİP ET

2020 yılında Covid-19 pandemisi ve İzmir depreminin ardından yaşanan süreci İzmir Gündemi'ne açıklayan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, '2020 yılı çok kötü, berbat geçti. Ben inanıyorum diğer belediye başkan arkadaşlarımda 2 yıl herhalde 15 yıla bedeldir' açıklamasında bulundu.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-  Covid-19 pandemisi ve İzmir’de meydana gelen depremle birlikte zor günler yaşadığımız 2020 yılını Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Gündemi’ne değerlendirdi. Başkan Gürbüz, Depremde hasar gören Foça Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın güçlendirme çalışmaları yapıldığına da açıkladı.

ÇOK KÖTÜ, BERBAT!
2020 yılını değerlendiren Başkan Gürbüz, “Bence bu dönem başkanlık yapan hiçbir belediye başkanı arkadaşım başkanlık yapmadı. Yeri geldi Fen İşleri yaptı, yeri geldi doktor oldu, yeri geldi eline süpürgeyi aldı temizlik yaptı. Bunu tek başımıza yapmadık. Takım arkadaşlarımızla birlikte mücadele ettik. Bir yandan belediyecilik yapmaya çalışıyorsun, aynı zamanda vatandaş senden hizmet bekliyor. Tabi biraz özeleştiri de yapmak lazım. 2020 yılında içme suyu hattıyla uğraşıyorsan, kanalizasyonla alakalı sıkıntı yaşıyorsan bu bizim kendi eksikliğimiz aslında. 100’den fazla öncelikli sorun var. 21 aydan beri yaptığımız yatırım 50 milyonları bulmuş. Bir yandan Foça’daki arz talepleri karşılaman lazım bir yandan kaçak yapıyı engellemen lazım, şikâyet mekanizmasını yavaşlatman lazım. Deprem oldu bütün İzmir canımız yandı, oraya gittik. Sel oldu, buradaydık. Covid-19 zaten başlı başına bela. 2020 yılı çok kötü, berbat geçti. Ben inanıyorum diğer belediye başkan arkadaşlarımda 2 yıl herhalde 15 yıla bedeldir” açıklamasını yaptı.

ANA BİNAYA GÜÇLENDİRME YAPILACAK
Foça Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın İzmir depreminde hasar görmesinin ardından Yeni Hizmet Binası’na bazı birimleri taşıdıklarını açıklayan Başkan Gürbüz, “Biz Ana Hizmet Binası’nın depreme dayanıksız olduğunu biliyorduk. 6 aydan fazla oldu birçok birimi taşıdık buraya. Foça Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın tadilatıyla alakalı güçlendirme yapacağız. Belediye mutlaka merkezde olmalı. Güçlendirme çalışması yapacağız ama kural kararı gerekiyor. Kurul kararının ardından güçlendirme çalışmalarına başlayacağız.” açıklamasını yaptı.



ANKARA TEMASLARINI ANLATTI
Ankara ziyaretlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü dile getiren Başkan Gürbüz, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştük. Çok güzel geçti. Bu kadar tarihi eski olan bir ilçenin koruma amaçlı imar planı yok. Şimdi Bakan Kurum’un talimatı ile yakın zamanda çıkarılacaktır. İngiliz burnu için de izin aldık. Fener Burnu için ortak bir proje yapmayı planlıyoruz. Bakanımız, Foça’nın bütün birikmiş sorunlarına destek olacağını söyledi” açıklamasını yaptı.

YENİ YILA YENİ PROJELER
2021 yılına dair projelerine açıklayan Başkan Gürbüz, “Ocağın ilk haftası Kordon Yolu projesine çıkıyoruz. Orası bittiğinde çok güzel bir alan olacak. Foça’ya, Foça halkına yaraşır bir proje olacak. Ardından Yeni Foça’da su iletim hattı yapıyoruz” dedi.

HER YER TARİH
Çalışmalar yaparken Foça’nın tarihi bir ilçe olmasından kaynaklı izin sorunu olduğunu açıklayan Gürbüz, “Aslında biz bu işleri çoktan bitirip üste yatırım yapmamız lazımdı. Ama alttan çıkamadık. İçme suyu hattı dediğin zaman 27 km’sini elle kazdık çünkü nereye kazarsan bir tarih çıkıyor.  İzinleri bürokrasi işlemiyor” dedi.
 

foça belediyesi fatih gürbüz 2020 yorumu deprem pandemi salgın