Başkan Kayalar'a 100 milyonluk satış tepkisi: 'Satılık ilçe Menderes'

TAKİP ET

Menderes Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar 2 yılda 100 milyon TL'ye yakın gayrimenkul satınca muhalefet ayaklandı.  Başkan Kayalar başrollerini Şener Şen'in oynadığı Züğürt Ağa karakterine benzetilirken 'Satılık ilçe Menderes' ifadelerine yer verildi. Bildiri ve afişlerle işlenen konuda meclis üyelerine de çağrıda bulunuldu.

Yerel seçim sonrası Menderes’te göreve gelen CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın köylerden geçen arazi ve tarlaları satma kararı muhalefetin tepkisine neden oldu.

Memleket Partisi öncülüğünde bir araya gelen isimler bildiri ve afişler hazırlayarak durumu ortaya koydu. İki yılda 100 milyon TL’ye yakın gayrimenkul satışı gerçekleştiren Başkan Kayalar yönetmenliğini Nesli Çölgeçen'ın yaptığı Şener Şen, Füsun Demirel ve Erdal Özyağcılar'ın oynadığı 1985 yılı yapımı  “Züğürt Ağa” filmindeki karaktere benzetildi. Başkan Kayalar’a yakın meclis üyelerinin de “yardımcı oyuncu” listesinde yer aldığı afişler ilçe genelinde dağıtılmaya başlandı.  “Menderes ilçesinin miras yedileri” başlığı altında yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

 “Menderes Belediyesi’nin ilçemizin bazı mahallelerinde bulunan birçok arazi ve meraları satışa çıkardığını öğrendik. AKP döneminde başlayan CHP döneminde de devam eden ve belediyenin son dönemde aldığı bu satış hamlelerini anlamakta zorlanıyoruz. İlçemizin Gümüldür, Orhanlı ve Oğlananası mevkilerinde yapılmak istenen bu satışların nedenini merak ediyoruz. Menderes Belediyesi kasasında personellerine ödeyecek maaş bütçesi olmadığı için mi, yönetim zafiyeti mi yoksa rant satışları mıdır? Daha önce de yapılan satışlar bu sebeplerle mi yapılmıştır.  Böyle bir dönemde CHP’li meclis üyelerinden 6-7 üyenin de belediye şirketinde müdür kadrosuyla 7 bin ile 15 bin TL arasında maaş alıyor olması da sorgulanması gereken ayrı bir konudur. Satışlara tam kadro onay veren meclis üyelerimizden maaş almalarını değil hizmet ve proje üretmelerini beklerdik. Madem ki belediye maddi anlamda zor durumda bu müdürler neden bu kadar yüksek maaş alabiliyorlar? Belediyenin kasası, köylülerin kullandığı halkın malı olan arazileri satarak doldurulmaya çalışılarak nereye kadar idare edilecek? Bu kötü yönetim anlayışı belediyenin ek hizmet binalarını da satacaktır.  Bu kötü yönetimin faturayı halkın arazilerini satarak ödemesini çözümüne ret ediyoruz. Yaratılan tahribatı biliyor ve uyarıyoruz.  Hazıra dağ dayanmaz. Menderes Belediyesi’nde hazıra dağ dayanmıyor. Aksi halde bu gidişattan satışlara onay veren meclis üyeleri de sorumludur” (egedesonsöz)

mendere belediyesi mustafa kayalar 100 milyon memleket partisi