Başkan Sandal'dan 500 gün raporu: Bayraklı'yı yeniden inşa edeceğiz 

TAKİP ET

Başkan Sandal, ilk 500 gün sunumunu Tepekule iş merkezinde gerçekleştirdi. Başkan Sandal, ilçeye kurumsal kimlik kazandıracağını belirterek projelerini anlattı.  

İZMİR GÜNDEMİ-Aylin Bayram/ Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, görev süresinde geride bıraktığı 500 gün içerisindeki çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen etkinliğe CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ile Sevda Erdan Kılıç, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP ilçe teşkilatı ve çok sayıda davetli katıldı yaptığı çalışmaları aktardı.  5 temel sorunu vurgulayan Başkan Sandal çözüm için proje ve planlarını anlattı. Başkan Sandal’ın 500 gününü anlattığı sunumunda 5 temel sorunu vurguladı. Konuşmasında kentin sorunlarına değinen ve çözümlerini paylaşan Başkan Sandal şu açıklamaları yaptı; 

Bir kentin sorunları çözebilmek için sorunun temelini bilmek lazım 
Bir kentin sorunları çözebilmek için sorunun temelini bilmek lazım. Biz Bayraklı’nın 5 temel sorunu tespit edip odaklandık. Bunlardan bir tanesi kent kimliği, altyapı, yoksulluk, eğitim, Smryna Antik Kenti’nin düzenlenmesi. Büyükşehir’in desteğiyle ve muhtarlarımızın öncülüğünde bir bayraklı inşa etmeyi planlıyoruz. 

Personel reformu, eşit ücret, doğru kadrolar  
Bayraklıyı birlikte inşa etmek istiyoruz. Bayraklı’yı personel reformu, eşit ücret, doğru kadrolarla yeniden hayata geçireceğiz. Bir diğer mesele, bütçe... İsrafla mücadele. İhalleleri canlı yayınlayarak 3 milyonun üzerinde tasarruf sağladık. 102 milyon ödeyerek pandemi döneminde mali disiplini sağladığımızı düşünüyorum. 

Bayraklı’nın dünya çocuk ve genç merkezi olmasını istiyoruz 
Kültür merkezlerimizin olmayışı temel meselelerimizden bir tanesi. Dünya çocuk ve gençlik kenti olmasını istiyorum . Bayraklı'daki meclisimizi düzenlemiştik ama pandemi engelledi. O kültürel mirasa sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Hayalimiz şu dünyanın bütün genç ve çocuklarımızı buraya çağırmak istiyoruz. Canlı bir Bayraklı hedefliyoruz.  

Bayraklı Yeni Kent Merkezi imar uygulaması 
60 hektar alanda Çay Mahallesi'ne kadar uzanan bölgeyi pilot bölge olarak görüyoruz. Yeni bir kent merkeziyiz. Onur Mahallesi, Yamanlar ve Nafiz Gürman ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladık. 123 bin 770 ton asfalt serimi yaptık, 24 bin 534 metrekare parke taşı döşedik. İZSU ile birlikte kötü koku ve su baskınlarını bitirdik.31 parkımızı yeniledik, pırıl pırıl spor komplekslerimiz var. Salhane mevkisi, gökdelenler bölgesinde yaklaşık 50 hektarlık alanda İmar Kanunu’nun 18. madde uygulaması çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar kapsamında yollar, yeşil alanlar, sosyal donatı alanlarının oluşturulması ve gökdelen ve inşaat çalışmalarının oluşturulması ve gökdelen inşaat çalışmalarının modern şehir görünümü sağlayacak.  

Kentin üçte biri özellikle yoksul mahallelerden oluşuyor. 21 bin ailemize dokunduk. Gıda bankamızı kurduk. 15 bin paket sütü bu arkadaşlarımız sayesinde dağıttık. Kadınlarımız için kadın kooperatifleri kurduk. 500’e yakın kadının iş alanına dahil olmasına vesile olacağız.  

Bir öğrenci maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimini aksatıyorsa o koltuk bize haram olsun 

Öncelikli işlerimizden biri eğitim. Yurttaşlara söz verdik. Başkanlığımız sürecinde bir kişi yatağa aç giriyorsa, bir öğrenci maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimini aksatıyorsa o koltuk bize haram olsun demiştik. Bir belediye dershanesinden bir öğrenci Türkiye 29.'su oldu. TVBEK projesini başlatıyoruz. İnterneti, tableti olmayan çocuklarımızı a düşünerek hafta içi her gün sabah Bayraklı Belediyesi'nin gönüllü öğretmenleriyle EBA'ya destek bir projeyi hayata geçiriyoruz. 

Denizden sevgi yolunA, Smryna'ya kadar düzenleyip yeni bir cazibe merkezi oluşturmak istiyoruz. Yeni bir kent meydana getireceğiz. Bir kent müzesi kurmak istiyoruz. Cazibe merkezini oluştururken öncelikle gençlerimizin cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. İstiyoruz ki bütün vatandaşlarımıza ulaşalım.” sözleriyle geride bıraktığı 500 günü aktaran Başkan Sandal herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.  

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den Başkan Sandal’a teşekkür 
"Bir buçuk yıldır görev yapan bir Belediye Başkanımız var. Hem örgütümüze hem de sivil toplum örgütlerine anlatmaları duymak çok kıymetli.  Büyükşehir Belediyesiyle liyakata önem veren bir yönetim anlayışı var. Ayda 3 buçuk milyon tasarruf sağladık dediler. Bir belediye için bu çok iyi bir miktar. Bu yapılanların hepsine baktığımızda iyi yapılan bir belediyecilik görüyoruz. Türkiye'nin demokrasi ve adalet ihtiyacı var. Bayrağımız, Mustafa Kemal Atatürk var. Bölünmez bütünlüğümüz var. Kim olursa olsun bu konuda hassasiyeti olan herkesi kendi çatımız altında örgütlemek zorundayız. Demokrasiyle yönetilen bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. 31 Mart seçimleri bu kıvılcımı yaktı. Bunu aleve döndürmek hepimizin görevi” sözleriyle destek vererek, teşekkür etti.   

bayraklı belediyesi serdar sandal 500 gün çalışmaları