Başkan Sandal TV BEK kanalını anlattı: Türkiye'nin geleceğine eğitim temalı destek

TAKİP ET

Bayraklı Belediyesi, Covid-19 tehlikesi nedeniyle eğitime ara verilen BAYSEM'de, uzaktan eğitimin verildiği TV BEK'in tanımını yaptı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 'TV BEK alternatif bir eğitim kanalı değildir. Mevcut eğitim sisteminde bir parça katkı sağlamayı hedefleyen bir çalışmadır. Belli noktalarda bir damla olsun destek olmak istiyoruz' dedi.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal , Bayraklı Belediyesi Sosyal  Etkinlik Merkezi  (BAYSEM)  televizyon kanalı  TV BEK’in tanıtım toplantısını  Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi.  Serdal Sandal ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısına İlçe Başkaları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Eğitimci Şahin’den TV BEK hakkında bilgi
Pandemiyle birlikte öğrencilerin eğitiminin körelmemesi için bu uygulamayı hayata geçirdiğini kaydeden eğitimci Osman Şahin “Bayraklı Belediyesi’nin tüm öğrencilere ücretsiz olarak ulaştırdığı ulusal ölçekte bir kanal olan TV BEK  9 ile 11 saatleri  arasında 8., 12. ve mezun olan öğrencilere yönelik eğitim veren bir programdır. 28 hafta sonunda çocukların yeterli bilgi ve yeteneklere ulaşması hedeflenir. Dünyada milyarlarca çocuk öğrenme kaybı yaşıyor. Bu çocukların evlerinde dijital araçlar yok. Aynı zamanda internet sıkıntıları var. Burada milyonlarca çocuk bir daha hiç okullara dönmeye bilir. Ailelerin yaşam şartları zorlaştığı zaman çocuk işçileri artacak. Dünya üzerinde 24 milyon çocuğun okula dönemeyeceği istatistikler sonucu öngörülüyor. Çocukların ruh  sağlıkları bozuluyor ve çocukların sosyalleşme becerileri elinden alınıyor. TV BEK içerikler hazırlayarak çocuların zaman geçirecekleri etkinlikleri aktaracaklar. Biz nitelikli eğitime inanıyoruz. Tüm belediye politikalarının önüne koyuyoruz. Projenin sahibi Serdar Sandal ve gönüllü öğretmenler  bu süreçte katkıda bulunacaklarını söyledi. Öğretmen demişken, siz ne kadar iyi müfredat kurursanız kurun bir okul ancak öğretmenleri kadar iyidir. Bu konuda emek veren öğretmenlerimiz var. Her hafta içerisinde yaptığı rehberlik, psikolojik, programları olacak. Oyun programları olacak. 30’un üzerinde gönüllü eğitimci sürece katkı sürdüreceğini söyledi. Halen içerik hazırlamak, teknik konularda destek vermek isteyen herkese kapımız açık. TV 35, TÜSAT 4A, TURKCELL TV, D-SMART, Kablo TV ve sosyal medya üzerinden izleyebilirsiniz. Youtube kanalından öğrencilerimiz kaçırdıkları yerleri tek tek izleyebilirler” dedi.

Bu projenin temelinde sevgi yatıyor
TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları projeye başlarken kanal adına endişeleri olduğundan bahsetti. Umuoğulları “Projeyi  Sayın Belediye Başkanı  önümüze koyduğunda başaramayacağımız bir proje olacak diye kaygılarım vardı. Eğitim içinse öğretmenler yeterli mi diye kaygılandık. Bayraklı Belediyesi’nin bünyesinde çalışan öğretmenleri gördük ve onların ne kadar nitelikli ve yetenekli olduklarını gördük. Bu projenin temelinde sevgi yatıyor. Bence bu işin başarısı bu. Bizim frekanslarımız üzerinden Türkiye’nin her yerinden izleniyor. Ben bu projenin öğrencinin geleceğiyle ilgili çok önemli olacağına inanıyorum. Nitelikli eğitim almak her çocuğun hakkıdır” dedi.

Cumhuriyet bizden aklı hür vicdanı hür bir gelecek istiyor, bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz
“Bizim projemizin sahipleri öğretmenlerimizdir” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Cumhuriyet sizden aklı hür vicdanı hür bir gelecek istiyor. Ben’de bu ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyorum.  Akhisar’da stajyer  döneminde öğretmenlik yaptım. Bir Mardinli öğrencimiz vardı. İnşaatta yatıp kalkan… Avukat olmak istiyordu. Biz bu çocuğu bir yıl eğitimi ücretsiz verdik. Ve bu çocuğumuz hayallerine kavuştu. Yaptığımız işlerle buna önem verdiğimizi gösterdik.  İzmir’imizde o güzide okullara giden öğrencilerin en az yüzde 20’sine katkısı olmuş bir kurumdan geliyorum. Aynı şekilde bir çocuğu kurtarmak bir aileyi kurtarmaktır. Bu gün o çocuklarımız öyle güzel yerlerdeler ki… Bir öğrencinin hayallerine ulaşması en güzel hediye olur bizler için. Hep eğitimin parçası oldum. Bayraklı’da, Karabağlar’da dershanelerin kurulmasına destek oldum. Çiğli’de  1300 kadına eğitim verdik. Sadece yaptığımız işler bunlarla kısıtlı değil. Baysem’e geldiğimizde bir umut vardı, pırıl pırıl gençler vardı. Bu zorlukların üzerinden hep birlikte geldik. Bu bize genç  arkadaşlarımıza baktığımızda tam isabet oldu.  Şunu belirtmek isterim ki TV BEK  alternatif bir eğitim kanalı değildir. Mevcut eğitim sisteminde bir parça katkı sağlamayı hedefleyen bir çalışmadır. Belli noktalarda bir damla olsun destek olmak istiyoruz.  Bayraklı unutulmuş bir kent. Doğasıyla, çevresiyle, insan kaynağıyla müthiş bir çevre.  Biz bu kenti bambaşka çevre bambaşka bir kent yapacağız. Yılın tamamını kapsayan eğitim, gençlik ve buna göre dizayn edilmiş bir kent yapacağız. 24 Mahalleye 24 kreş açacağız. İzmir’in en büyük kreşini Bayraklı’ya açacağız”  dedi.   
 


bayraklı belediyesi serdar sandal