Başkan Soyer: Başka bir tarım mümkün!

TAKİP ET

Tarım Mitingi'nde yaşadığımız toprakların bereketine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,"Başka bir tarım mümkün diye yola çıktık. Bu bereketli topraklar herkesi doyuracak kadar güçlü. Kimsenin yoksulluk çekmeyeceği kadar güçlü. " dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Menemen Cumhuriyet' Meydanı'nda 'Tarım Mitingi' düzenledi. Düzenlenen Tarım Mitingi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen halkına İZBAN müjdesini de verdi.

Düzenlenen mitinge İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir İlçe Belediye Başkanları ,Millet İttifakı İl Başkanları ve 28. Dönem CHP İzmir Milletvekili Adayları katılım sağladı.

BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN

Başka bir tarımın mümkün olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,"  Bu seçim sadece bir seçim değil. 100 yıl önce atalarımız çok önemli bir eşiği aştılar. Bu topraklara yaşayan bizleri Cumhuriyetle buluşturdular. O  eşik 100 yıl önce aşıldı. Şimdi bir başka eşiği aşmak mecburiyetindeyiz. 3 etabı var. 1 adalet, 2 ferah, 3 refah. Ferah özgürlük, huzur demek.Gençler siz ne piresiniz, ne balıksınız. Siz bu toprakların kadim kültürünün özgür ilim irfan sahibi gençlerisiniz sizi bu güne kadar sıktılar artık yeter! Bütün özgürlüklere layıksınız. Bu topraklara özgürce yaşayacaksınız. Refah nedir, refah bol aslında bu topraklarda biz dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik. Bütün dünyanın tarım ambarıydık. Ne oldu? O berekete kıran mı girdi? Neden biz her şeyi ithal eder hale geldik. Mercimeği, soğanı, pirinci, arpayı ithale der hale geldik. Bu toprakların üreticisi neden üretmiyor? İthal ettiğimiz zaman gümrük vergisini sıfırlıyorlar. İthal ettiğimiz yerdeki çitçiler bu topraklardaki çiftçiyi haksız rekabete sokuyorlar. Sizi kaybettiriyorlar. Neden? Başka bir tarım mümkün diye yola çıktık. İnanın ki bu bereketli topraklar üzerine yaşadığı herkesi doyuracak. Kimsenin yoksulluk çekemeyeceği kadar güçlü. 3’ncü mesele geliyor;  adalet, sadece mahkeme salonların yazacak bir şey değildir. Adalet eğitimde eşitliktir, gelirde eşitliktir gelirde adalettir. Kur korumalı mevduat hesabı diye bir şey çıkardılar. 170 milyar lira o kur korumalı mevduat hesabına para yatıran 125 bin kişinin cebine girdi. Kimin parası gitti onları cebine? Senin, benim, sizin hepimizin parası gitti.Eğer siz bu toprakların yönetti refahı bu halkın cebine koyarsanız ne işsizlik kalır, nede bu sefalet kalır işte o güne çok az kaldı." İfadelerini kullandı.

SEFALETİ HAK ETMİYORSUNUZ

Başkan Soyer,"Ben diyorum ki; İkinci yüzyıla girerken açmamız gereken eşik demokrasi eşiği. Bu eşiği aşacak olan siz gençlersiniz. Cumhuriyet eşiğinin açıldığı kuşak 1923 kuşağı idi, demokrasi eşiğini açan 2023 kuşağı olacak. Çocuklarınıza ve torunlarınıza miras bırakacağınız büyük bir miras. Biz büyük dönüşü gençlerle beraber gerçekleştireceğiz. Çünkü hiçbiriniz bu yoksulluğu ve sefaleti hak etmiyorsunuz. 15 Mayıs sabahı halkın iktidarına uyanacağız. Emekten yana halktan yana iktidara uyanacağız. Herkes sözler verdi bugün,  herkes söz istedi. Sizler söz verdiniz bende size söz veriyorum. 14 Mayıs ertesi günü halk iktidarını kurarsa bir iktidarın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hakkı gasp edilen İzmir'in Menemenlinin bütün hakkını sonuna kadar takip edeceğim. Bu seçimi kazanıyoruz nerden biliyorum biliyor musunuz? Bu sadece bir seçim değil. Biz refah ve yoksulluk arasında bir seçim yapacağız. Demokrasi ile tek adam rejimi arasında seçim yapacağız. Bunu yapacağız bunu biliyorum. Gözler yalan söylemiyorsa sözler yalan söylemiyorsa biz bu seçimi kazanıyoruz. Bu ülkede bir şey değişecek her şey değişecek" dedi.

İZBAN DURAĞIMIZ OLACAK

Menemen halkına bir müjde veren Başkan Soyer, "Menemenliler İZBAN'ın Hasarlıkta ve Koyundere'de durağı yok, Olsun mu? Olacak çok az kaldı. Her ikisinde de durağımız olacak." dedi.

TARLALARIMIZA ÇÖKEN 21 YILLIK KARANLIK BİTİYOR!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Girerken Menemen'i yakmıştınız muhteşemsiniz Menemen. Coşkumuz 14 Mayıs'a kadar sürsün. Menemen ovasının çalışkan üreticileri sizler olmasanız ürün tarlada kalacak. Çocuklarıma meyve sebep ulaşmayacak. Siz olmasanız hepimiz aç kalacağız.  Sizlerin dertlerini anlatmaya sağır sultana duyurmaya geldik.  Yıllardır sesinizi duymadılar. Mazot desteği istediniz, gübre desteği istediniz, ürün alım desteği istediniz, tohum desteği istediniz sağır sultan duymadı. Duymayı bırak dinlemedi. Sesinizi duyurmak için gittiğinizde hakaretlerini duydunuz. 21 yıldır bu böyle. Saraya para bulanlar tarıma para buluyorlar mı? Kışlık saray doyurdu mu? Doyurmadı, yazlık saray yaptılar, birde çıkıp bu sarayları sizin için yaptırıyoruz dediler.  Bizi kapıdan içeri sokmuyorlar ama az kaldı. Bu sarayları alıp halkın kullanıma açmamıza az kaldı. 10 gün kaldı. 10 gün sonra bay kemal geliyor. Çankaya köşkü neyinize yetmiyor. Demirel'e yeten İnönü'ye yeten Atatürk'e yeten saray neyinize yetmedi. Çok az bir süre sonra onu Çankaya'ya uğurladığımızda bu sarayları halka açacağız. Çektiğimiz sıkıntılar ortak. Ekilmeyen tarlalara hep beraber üzülüyoruz kahroluyoruz. Hasat zamanı sonra verdiği aldığına yetmeyen çiftçilere hep beraber üzülüyoruz. Neden biz üzülüyoruz neden kahroluyoruz? Onlara destek vermeyen üzülsün. Tarım emekçisinin yanında olmayana yeter diyelim. Genç tarım işçisini şehre göçe yollayanlara yeter diyelim. 21 yıldır ülkeyi yönetenler yeter söz milletin diyor. Bizlerin söylemesi gerekiyor; yeter söz milletin. Her şeyi yok ettiler ama sizi bu topraklardan koparamadılar. Mazottan gübreye kadar her şey kat kat arttı ama siz topraklarınızdan kopmadınız. Ekmeye devam ettiniz.  Samanı bile ithal ettiler ama bütün bunlara rağmen devam ettiniz. Milletin efendisi olmak böyle bir şey sabırla dirençle devam ettiniz. Bu direniş boşa değildi. Tarlalarınıza, seralarınıza, ahırlarınıza çöken 21 yıllık karanlık bitiyor. Mazotta ÖTV yükünü kaldıracağız. Tohum maliyetinin yarısını çiftçilere geri vereceğiz. Kredileri yeniden yapılandıracağız. Sulama ve elektrik faturalarının tahsilâtını n hasattan sonra yapacağız.  Çiftçimizin finansman sorununu çözeceğiz. Tarımda çalışan hanımlarımızın sosyal primlerini devlet karşılayacak. 30 yaş altı gençlerimiz içinde sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Onlar yeter ki ekmeye devam etsin.  Sandıklara bizlere emanet tek bir oyun bile heba olmamsı için sabaha kadar sandıklara sahip çıkacağız. Tek bir oyun bile önemli olduğunu biliyoruz bu seçim 50+1 ile kazanılacak. Bu oy dağların ardında olsa bile o oyu bulacağız. Bay Kemal'in dediği gibi size söz baharlar gelecek Bay Kemal sözünden dönmeyecek. 15 Mayıs'tan sonra çiftçilerimizin güldüğü sabaha uyanmak dileği ile."ifadelerini kullandı.

HAKKI SÖKE SÖKE…

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Ben Menemen’in damadıyım. Ondan bana pozitif ayrımcılık yaptılar. İzmir tarımının başka bir tarımın mümkün olduğunu gösteren Tunç Başkana alkış istiyorum. Dün Kiraz ve Beydağ’daydım, bugün Menemen’deyim. Çiftçinin alın terinin toprağa düştüğü anın bile hakkını almak için siz veriyorum. Gençler umudunuzu Türkiye’den kesmeyin. 15 Mayısta iktidar olacağız. Menemen’de kapanmayan hesabımız var. O hesabı 16’sından itibaren görmeye geliyoruz. Kimin hatası varsa hesabını göreceğiz. O hakkı söke söke Menemen’i tekrar alarak size teslim edeceğiz. " dedi.

 

DEMOKRASİ İLE OTOKRASİNİN SEÇİMİ

14 Mayıs seçiminin önemli olduğunu vurgulayan CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Günel, "Menemen 66 mahallenle ne kadar güzelsin. Mustafa Kemalin askerleri, Kubilay'ın bıraktığı emekçileri. Cumhuriyet sevdalıları merhaba. Bugün burada milletvekili adaylarını sizlere tanıtacağız. Ekmek teknesi gasp edilen kağıt toplayıcılarımız aday, maden işçilerimiz aday, tüm depremzedelerimiz aday, KPSS de derece yapmasına rağmen atanamayanlar aday, işçilerimiz memurlarımız emekçilerimiz aday, yarı aç yarı tok yaşayan milyonlarımız aday. Ezilen yok sayılan tüm kesimlerin adayıyız. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim pazardan domatesi, biberi tane ile alanlar ile manda yoğurduna Medine hurması doğrayanların seçimi.Bu seçim yokluk ve sefalet içinde bırakılanlarla lük içinde yaşayanların seçimi. Bu seçim pandemi de kaderleri ile baş başa bırakan ile onları görmezden gelenlerin seçimi. Bu seçim iş ve gelecek kaygıyısla ülkemizi terk etmek zorunda kalan gençlerimizle onlara seçenek bırakmayanların seçimi. Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalanlarla , 2 gün müdahale etmeyenlerin seçimi. Bu seçim demokrasi ile otokrasinin seçimi. Bu seçimi biz kazanacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya yollayacak Millet İttifakı olarak iktidar olacağız. Güzel günler yola çıkmış geliyorlar. Kadro burada." ifadelerini kullandı.