Başkan Soyer "Başkanın Günlüğü"nü yayınladı! "40 kilometrelik güzergahta bisiklet yolu düzenlemesi yapıldı"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanın Günlüğü'nde 4 günlük sokağa çıkma yasağında neler yaptıklarını bir bir anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanın Günlüğü’nde 4 günlük sokağa çıkma yasağında neler yaptıklarını bir bir anlattı. Başkan Soyer, bisiklet yolları için büyük bir girişimde bulunduklarının altını bir kez daha çizdi.
 
İşte o paylaşım;

4 günlük kısıtlama bugün bitiyor. Belediye ekiplerimiz 4 gün sokak ve caddelerin boş olmasını çok iyi değerlendirdi. İZBETON ve Fen İşleri ekipleri kent merkezi ve ilçelerde 50 ayrı noktada çalışma yürüttü. Asfalt, parke, yol kaldırım, yol bakım ve tamiri yaptı.

İZSU ekipleri de aynı şekilde, yağmur suyu, kanal şebeke yenileme çalışmalarında özellikle normal zamanda trafiği etkileyecek bölgelerde çalıştı. Yaz öncesi derelerde kokuyu önlemek için de ekiplerimiz dere temizliğine devam ediyor. Halkapınar Meles Çayı ağzında iş makineleri 24 saat esasına göre çalıştı.
Normalleşme süreci ile beraber artması beklenen trafik yoğunluğuna karşılık, bisikletin sadece spor değil, ulaşım amaçlı da öne çıkacağına inanıyoruz. Bu nedenle 4 günlük bayram tatilinde ekiplerimiz kent merkezinde Fevzipaşa ve Plevne Bulvarı’nda bisiklet yolu düzenlemesi yaptı. Hız sınırının 50 kilometre olduğu yaklaşık 40 kilometrelik şehir içi güzergahta ‘ayrılmış bisiklet yolları’, paylaşımlı bisiklet yolları’  ve ‘bisiklet şeritleri’ olacak.