Başkan Soyer "Başkanın Günlüğü"nü yayınladı! "Bir bardak su da fırtına koparanlar oldu"

TAKİP ET

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer,  3 Mayıs'ı Dünya İzmirliler Günü ilan etmesine AK Parti ve MHP cephesinden gelen sert eleştirilere sosyal medyadan yanıt verdi. Soyer, "Bunun üzerinden siyaset üretmeye kalkanlar boşuna zahmet etmesin. Daha böyle onlarca gün kutlayacağız. Üstelik Atatürk anıtlarına çelenk bırakılmasını bile engelleyerek bayramlarımızı zehir edenler bu konuda hiç ahkam kesmeye kalkmasınlar" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sürpriz bir kararla sosyal medyadan 3 Mayıs gününü Dünya İzmirliler Günü ilan etmesi tartışmalara yol açmıştı.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) cephesinden Başkan Soyer'e 9 Eylül vurgusu üzerinden sert eleştiriler gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP İzmir Milletvekilleri de bu eleştirilere tepki göstermişti.

Gelen eleştiriler sonrası Soyer, her sabah sosyal medyadan yayınladığı ‘Başkanın Günlüğü’nden ‘İzmirliler Günü’ eleştirilerine yanıt verirken, fikrin nasıl oluştuğunu da anlattı.

Soyer şu ifadeleri kullandı;
‘3 Mayıs Dünya İzmirliler Günü’ dedik diye bir bardak su da fırtına koparanlar oldu. Oysa İzmir’i anlatmaya ne günler yeter ne de sözcükler. Takvimin her yaprağını yılın her mevsimi ayrı güzellikler sunan bu eşsiz kente adasak yine de az gelir.

Elbette bazı günler çok daha özeldir. Derin anlamlar taşır. Sadece İzmir’in değil Anadolu’nun kurtuluşunu bir ulusun dirilişini sergileyen 9 Eylül gibi.Bu tarih bizim için bir bayram gibidir. Çünkü İzmir kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. Üzerine ne bir gölge düşürürüz ne de onu en güzel şekilde kutlamaktan bir adım geri dururuz.

3/5 Dünya İzmirliler Günü ise İzmir’in plakasından yola çıkan bir espriyle Dünyanın her yerinden İzmirlileri buluşturmayı hedefleyen ve şehrin marka değerine katkı sağlamaya gayret eden bir girişimdir.

Bunun üzerinden siyaset üretmeye kalkanlar boşuna zahmet etmesin. Daha böyle onlarca gün kutlayacağız.
Üstelik Atatürk anıtlarına çelenk bırakılmasını bile engelleyerek bayramlarımızı zehir edenler bu konuda hiç ahkam kesmeye kalkmasınlar.

Her yıl 3 Mayıslarda İzmir’in sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri dünyaya tanıtacak festival kıvamında  bir hemşeri etkinliği yapmak 9 Eylül’ün değerini de anlamını da azaltmaz. Çünkü ona alternatif değildir.
Dünyanın dört bir yanına dağılmış ama kalpleri burada kalan İzmirlileri buluşturmanın bu sayede kentin kültürel, turistik değerlerini öne çıkarmanın kime ne zararı olabilir.

İnanıyorum ki yıllar sonra Dünya İzmirliler Günü kimin önerdiği kimin başlattığı bile gündeme getirilmeden 7’den 70’e herkesin festival gibi kutladığı bir gün haline gelecek.

Dünya İzmirliler Günü sadece bu duygu ve düşüncelerle hazırlanarak yaşanacak bir gündür.

Ne takvim yapraklarını ayrıştıralım ne de insanları. İzmirlilik ortak paydasında kente hizmet için birleşelim.
 

tunÇ soyer İzmİr bÜyÜkŞehİr beledİyesİ baŞkanin gÜnlÜĞÜ İzmİrlİler gÜnÜ