Başkan Soyer "Başkanın Günlüğü"nü yayınladı! "Sadece söylemde kalmıyoruz"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dayanışma kampanyası kapsamında 195 bin 517 destek paketinin ailelere ulaştığı söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından geçen hafta yapılan çalışmaları içeren bir video yayınladı. Paylaşımında krizin devam ettiğini belirten Soyer, toplumsal huzur için Biz İzmir ve Halkın Bakkalı üzerinden desteğin devam edeceğini açıkladı.

Başkan Soyer'in paylaşımı şu şekilde:
Günaydın sevgili İzmirliler, hepinize iyi haftalar diliyorum.

Geçen hafta yaptığımız gibi yaptığımız çalışmaların kısa bir özetini paylaşacağım.

Küresel salgında başladığımız dayanışma kampanyamızda evlere götürdüğümüz destek paketi sayısı 195 bin 517’ye ulaştı. Durmadık, durmayacağız! Çünkü kriz devam ediyor. Kimsenin aç yatmaması için toplumsal huzurumuz için Biz İzmir ve Halkın Bakkalı üzerinden ‘desteğe devam’ diyoruz.

Herkes korkuyla evlerine çekilirken ‘bizvarız’ diyen gönüllü gençler aslında madalyayı hak etti. Yüreği kocaman bu gençlerle buluşup onur belgelerini sunduk.

İzmir’de çok değerli bilim insanları ile kurduğumuz Bilim Kurulu koronavirüs ile mücadelemizde deniz fenerimiz oldu. Onlarla buluşup İzmir halkı adına teşekkür ettim.

İl Pandemi Kurulu yeni Valimiz Sayın Yavuz Seli Köşger başkanlığında ikinci kez toplandı ve İzmir’de maske zorunluluğu getirildi. Maske-mesafe-temizlik kuralına artık daha çok dikkat edeceğiz.

Türkiye’nin en kapsamlı oyun girişimciliği yarışmasına ev sahipliği yapıyoruz. Next Game Startup’ı paydaşlarımızla birlikte Türkiye’ye tanıttık.

“Başkan bir tarım mümkün” derken sadece söylemde kalmıyoruz. Kınık’ta 33 köyde 120 ton süt yemi dağıttık. İyi, adil, temiz gıda için desteklerimiz ve çalışmalarımız devam edecek.  

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun toplantısında Alsancak konuşuldu. Üyelerin birbirinden değerli görüşlerini elbette dikkate alacağız.

Geçen hafta devraldığımız Üçkuyular Marina’yı İzmir’in gurur duyacağı bir sosyal merkez haline getireceğiz. Deniz görmeyen çocuklar burada su sporları ile tanışacak.

Sınavdan çıkan öğrencilere iyi tatiller, esnafımıza hayırlı işler, işçimize, köylümüze kolay gelsin diliyorum, hepinize sağlıklı bir hafta olsun. Hoşçakalın.