Başkan Soyer "Bir gün, bir saat daha gecikmeden karantina uygulanmalı"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat Programı'nda İlker Karagöz'e önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat Programı’nda İlker Karagöz'e önemli açıklamalarda bulundu.
 
Programda, salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla sokağa çıkma yasağı çağrısını yineleyen Soyer; “Bir gün, bir saat daha gecikmeden İzmir’de kontrollü karantina uygulamasına geçilmesi gerekiyor” dedi.
 
"BU KONU SİYASET MAZLEMESİ OLARAK GÖRÜLEBİLİYOR"
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, sağlık çalışanlarının konaklaması için kiralanan otel ve yurt hamlesinin DEÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamayla reddedilmesine ilişkin de açıklamada bulunan Soyer; “Sahada, ateş altında olan sağlıkçılar. En çok tehdide maruz kalanlar da onlar. Biz de bu çalışanlarımızın huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamalıyız. Gayret etmeye başladık. İlk önce toplu taşımadan ücretsiz yararlanmalarını sağladık. Sonrasında malzeme tedarikine başladık sonrasında onların evlerine gitmeden doğrudan doğruya hastaneye erişecekleri mekanlar kiralama yoluna gittik. Kent merkezinde otel, yurt kiralayıp onların hizmetine sunduk. Üniversitemizin rektörü ihtiyaç duymadığını söyledi. Bizim bu girişimimizi karşılıksız bıraktı. Fakat dün talepleri karşılamakta yetersiz kaldıklarını ifade eden açıklaması oldu. Bu konu ne yazık ki siyaset malzemesi olarak görülebiliyor. Geçmişte yaşanan kutuplaşmaların, siyasi ayrışmaların devam etmesi için bir araç olarak kullanılıyor. Bu çok üzücü. Salgın siyasi bir ayrışma tanımıyor. Hepimiz salgın karşısında eşitiz. Anlamalıyız ki birbirimizle dayanışma içine girmeden tahribatı azaltamayacağız” ifadelerini kullandı.
 
"ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DİLİYORUM Kİ İRADE KOYAR"
Karagöz'ün ticari gemilerin Çeşme Limanı’na gelip gitmeye devam etmesi konusunda sorusunu da yanıtlayan Soyer; “Maalesef devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığımız diliyorum ki bir irade oraya koyar ve bu çalışmayı durdurur. Hala çalışıyor olması kabul edilebilir ve anlaşılır bir şey değil” dedi.
 
“Toplu ulaşımda maske şart”
Başkan Soyer koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri açıkladı. Başkan Soyer maskesiz seyahate izin verilmeyeceğini belirterek: "Sağlık çalışanlarının evlerine gitmeden dinlenebilecekleri yurtlar ve oteller kiralama yoluna gittik.  Toplu taşıma araçlarında maskesiz seyahat edilmesine izin vermeyeceğiz. Toplu ulaşıma yetecek kadar maske alımına çıkacağız. Bugünden itibaren sınırlamaya gidiyoruz" şeklinde konuştu. 
 
 

tunç soyer fox tv