Başkan Soyer:" Bu parkta her ağaç yoldaşımız, her çiçek gülüşümüz olacak!"

TAKİP ET

Narlıdere, Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi temel atma töreni gerçekleştirildi. Temal atma töreninde Başkan Soyer," Bu parkta her ağaç yoldaşımız, her çiçek gülüşümüz olacak. Kuşların seneni duydukça iyilik yolunu hatırlayacağız" dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Narlıdere Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla hayata geçireceği Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin temel atma töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin eşliğinde gerçekleştirildi. Tören Narlıdere Çocuk Senfonisi Orkestrası'nın minik konseri ile başladı.

ŞEHRİN GELECEK VİZYONUNA UYGUN BİR TESİS

Ali Engin,  "Göreve ilk geldiğimizden beri yaptığımız ilk toplantılarda Tunç Soyer'le birlikte, şehirlere yeni meydanlara kazandıralım tarihi binaları restore edelim. Başkanımız bunu yapanlara destek vereceğim demişti. Şimdi bu güzel parkı beraber yapıyoruz teşekkürlerimi sunuyorum. Tunç Soyer, ortak akılla şehri tek başına değil, çalışanları, belediye başkanları, şehrin dinamikleri, uzmanlarla ve odalarla yönetmeye çalışıyor. Pandemiye rağmen hızla metronun sonuna geldiğimizi Tunç Soyer kendisi ifade edecektir. Pir Sultan Abdal Parkı yıllar önce şehir parkı olarak yapılmış bir parktır. Pir Sultan Abdal, ülkemizi birleştiren bir güç ve düşünür. Bizde önceki belediye başkanlarımızın emek vererek yaptığı parkı yeniden projelendirdik. Tarihin en büyük ekonomik krizi ile karşılaştık, ihaleye verilen park, ekonomik kriz ile yeniden dosya hazırlayıp yeniden ihale yapmak zorunda kaldık. Başarılı bir firma ihaleyi kazandı. 2 yıl gecikmeli olarak başlıyoruz.  Ocak ayında hep beraber Tunç Başkan ve İzmirlilerle bu tesisi açacağız. Sadece bir yaşam alanı yeşil alan değil bisiklet yolları yemek salonlarını barındıran, şehre nefes aldıracak, şehrin gelecek vizyonuna uygun bir tesisi olacak. Ocak ayında tekrardan görüşmek üzere.

YORULAN YORULSUN BİZ YORULAN DEĞİLİZ

Pir Sultan Abdal'ın deyişleri ile konuşmasını yapan Başkan Soyer, "Selam olsun Sivas'ın Banaz'ına, ruhu şad olsun Pir Sultan Abdal'ın. 'Yola çıkarken yürek heybeni omzuna al, bir gözünde ikrar, bir gözünde asalet olsun', Pir Sultan Abdal bizim yürüyüşüme ikrarı yakıştırmış Pir Sultan Abdal biz insanlara asaleti yakıştırmış. Sözü ile özü ile başka olanları, menfaat müptelalarını, kuzu kılığına girmiş kurtları gözünüz ile ayırın demiş. Gözü dünmüş dünyanın gözü dönsün diye kışkırtılan insanlarıyız. Bu toz dumanının içinde iyiliğe adanmış bir yol yürümekten her zamankinden daha zor. Yangının karşısında yorulacak değiliz. Yorulan yorulsun biz yorulan değiliz. Yollar tıkansın başka yol yapacağız ya başka yol yapacağız. Yaşam vadisi, 'Sordum sarı çiğdeme, anan baban var mıdır, Ne sorarsın Ey Derviş, anam yer, babam yağmur' diyen Pir Sultana çok yakışıyor. Bu Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi de Narlıdere ve Narlıderelilere çok yakışacak. Burada sadece ağaçlar, çiçekler, boy vermeyecek sevgi, saygı, cesaret Pir Sultan'ın deyişleri ile çoğalacak. Bu parkta her ağaç yoldaşımız, her çiçek gülüşümüz olacak. Kuşların seneni duydukça iyilik yolunu hatırlayacağız. Yaşam vadesi 12 metrekare alanıyla en güzel örneklerinden biri olacak. Pir sultan bir deyişinde, 'dertsiz bülbül gül dalına konar mı?', Bizim derdimiz dermanımızda halimiz de umudumuzda İzmir, Türkiye. Göreceksiniz çiçeklenen bahar dalları gibi çok sesli bir ülkeye kavuşacağız. Bu toprakların bereketini çoğaltıp hakça kazanacağız. Bu değerli alanın hayat bulmasında emeği olan Ali Engin'e ve onun çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Büyük bir kararlılık ile canla başla çalışıyorlar, huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi'nin Narlıderelilere hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

DÜN İLK VAGONLAR HAREKET ETTİ

Fahrettin Altay ve Narlıdere güzergahında yapılan metronun açılış müjdesini veren Başkan Soyer" Metroda sona geldik, dün ilk kez trenin vagonları hareket etti. Bu ay içinde deneme seferini yapacağız. Çalışan işçilerimiz bindi ilk kez. Nisan ayı bitmeden deneme seferi yapacağız Fahrettin Altay'dan Narlıdere'ye gideceğiz. İzmirlileri taşımaya başlayacağız. " dedi.

 

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer narlıdere belediyesi ali engin chp