Başkan Soyer'den 65 yaş üzerine kritik uyarı: Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasınlar!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 6'ncı oturumu gerçekleşti. Tekrar 'Gönüllü karantina' vurgusu yapan Başkan Soyer, 'Mecbur kalmadıkça özellikle yaşlı vatandaşlarımız dışarı çıkmasınlar' çağrısında bulundu.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 6’ncı oturumu Tunç Soyer başkanlığında Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Rakamlar ürkütücü
Tekrar “Gönüllü karantina” çağrısı yapan Başkan Soyer, “Kovid hassasiyetini vurgulamak istiyorum. Ailelerinize dikkat edin. Rakamlar ürkütücü. Gönüllü karantina uygulaması tavsiye etmiştik. Sadece açıklanan saatlerde değil mecbur kalmadıkça özellikle yaşlı vatandaşlarımız dışarı çıkmasınlar. Çıkacaklarsa da sadece kapının önüne bir hava almaya çıksınlar. Toplu taşıma araçlarını kullanmasınlar” açıklamasına imza attı.

İBB olarak çocuklarımızı çok önemsiyoruz
Mecliste Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayan CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çocukları çok önemsiyoruz. Bu hafta Dünya Çocuk Hakları günü sebebiyle film haftası olarak kutluyoruz. Fuar’da bilim ve keşif evleri açtık. 2021 yılının sonuna dek masal evleri açacağız her yere. Çocuk ve gençlik merkezinden 9 adet inşa ettik. Çocuk belediyesi kuruyoruz. Konak Gürçeşme’de açacağız. Depremzedelere yönelik bir çalışma gerçekleştiriyoruz. STK’lardan yararlanıyoruz. Sığınma evlerinde yaşayan bireylerin çocuklarına yönelik bir çalışma gerçekleştiriyoruz. “İzmir 95” ismiyle bir projemiz var. Tablet dağıtımlarımız devam ediyor. Online eğitimde de çocukların okuldaki eğitimlerine yardımcı olacak çalışmalar yapıyoruz” açıklamasında bulundu.
 

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer karantina sağlık