Başkan Soyer'den adaylık mesajı: "Mutfağı toparladık, şimdi yemek vermek istiyorum"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart seçimlerinde net olarak aday adayı olduğunu söyleyerek "Geçen 5 yıl içinde mutfağı toparladık, şimdi yemek vermek istiyorum. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eminim ki İzmirliler görmedikleri yer altı yatırımlarının ne kadar kıymetli olduklarını biliyorlar. İzmirliler sadece siyasi partiye hizmete oy vermezler, demokrasiye, bağımsızlığa oy verirler. Bu nedenle biz kendimizle yarışırız" dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV’de yayınlanan canlı yayında kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

TERSE GÖÇ BAŞLADI

İzmir’de kentten köye göçün başladığını söyleyen Başkan Soyer, “Kurduğumuz fabrikalarla piyasayı düzenliyoruz. Bayındır’daki süt fabrikasında günde 100 ton süt işliyoruz, çoban hartası ile küçük meralarda üretim yapan çobanların sütlerini alıp işliyoruz, ihracata başladık. New York havalimanında şu an İzmirli markası var. Tüccar bizim verdiğimiz fiyatın altından satın alamıyor. Çiftçi bunu biliyor ve tüccarın fırsatçılığını engelliyoruz. Bunun yansıması şöyle: Doğduğu yerde doydukça terse göçe başlandı İzmir’de… Üretimden para kazanıldığını gördükçe vatandaşlar üretime geri dönüyor. Bir yanıyla fiyatı belirliyoruz, hem üreticinin karnı doyuyor, hem kentliye temiz ürünler ulaştırıyorsunuz. Halkın Bakkalı, Halkın Kasabı markaları ile uygun fiyata bu ürünleri piyasaya sürüyoruz. Sosyal yardımlarla yapılacak pansuman yerine üretime geçiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ‘Her fabrika bir kaledir’ demiştir. Bayındır’daki fabrikamızda bu cümle yazar. Biz Mustafa Kemal’in izinden yürümek zorundayız” dedi.

165 PROJENİN 144’ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

Göreve gelişinin ardından vaat ettiği projelerin büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğini belirten Soyer, “Göreve geldiğimiz anda 165 proje vaadinde bulmuştuk. 3 cemre toplantısı ile bunları sunmuştuk. Bunun 144’ünü gerçekleştirdik. Bu süre içinde altyapıya büyük yatırımı yapmaya çalıştık. İzmir’de 3 hafif raylı sistem çalışması devam ediyor. Narlıdere metrosunun sonuna geldik . 7 Şubat’ta açılışını yapacağız. Buca Metrosu, İzmir tarihinin en büyük yatırımı… Araçları olmaksızın 765 milyon Euro’luk yatırım. Bunun 495 milyon Euro’sunu 12 yıllık finansman ile bulduk. İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak ancak en iyi geri ödemeli projesi olacak. Çiğli Tramvayı 183 milyon Euro tutarında. Bunun da 14 Şubat’ta Sevgililer Günü’nde açılışını yapacağız. 2 milyar 151 milyon Euro yatırım yaptık. Sadece 11 milyar TL körfezin temizliği için harcıyoruz Kokuyu kestik ancak yüzülebilir körfez için çok yoğun şekilde çalışıyoruz. Kemeraltı’nın dünyanın en büyük alışveriş merkezidir sokaklarının altında yer altı nehirleri yapıyoruz. Tüm bunları dışarıdan baktığınızda göremeyebilirsiniz, bunların hepsi yerin altında. Biz yerin altında bambaşka bir şey inşa ediyoruz. Yaşanabilir, dirençli bir kent yaratmak istiyoruz. Depremzede çok büyük felaketler gördük, tsunami gördük tarihimizde ilk defa. Depreme dayanıklı binalar yaratmak istiyoruz, binaların envanterlerini çıkarıyoruz, kentsel dönüşümü başlattık. Biz geldiğimiz günden itibaren yer altına en büyük yatırımları yapıyoruz. Bunları en sıkıntılı dönemlerde yapıyoruz. Bütçemizin yüzde 40’ını yatırımlara ayırıyoruz”  dedi.

BÜYÜK BİR ONUR GÖREVİ

Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Meclis Başkanlığına seçilmesinin önemine dikkat çeken Soyer, “AB konseyinin 3 organı var. Bölgeler Komitesi’nin Meclis başkanlığına seçildim. Bir CHP'li belediye başkanı olarak neye muktedir olduğumuz gösteren bir görevdir.  İzmir ve Türkiye için çok şerefli ve önemli bir görev. İzmir bunun faydasını görecek. Bu görev İzmir için CHP için büyük bir onur görevi” diye konuştu.

NET OLARAK ADAY ADAYIYIM

Göreve yeniden talip olduğunu bir kez daha açıklayan Soyer, “Net olarak aday adayıyım. Geçen 5 yıl içinde mutfağı toparladık, şimdi yemek vermek istiyorum. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eminim ki İzmirliler görmedikleri yer altı yatırımlarının ne kadar kıymetli olduklarını biliyorlar. İzmirliler sadece siyasi partiye hizmete oy vermezler, demokrasiye, bağımsızlığa oy verirler. Bu nedenle biz kendimizle yarışırız. Bu nedenle İzmir'in dünyadaki yerini büyütmeye gayret ederiz. Önümüzdeki hafta 27'sinde inşallah Avrupa gençlik başkenti ilan edileceğiz. Göreceksiniz İzmir'in yine Anadolu’nun lokomotifi olarak ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

tunç soyer izmir büyükşehir belediyesi