Başkan Soyer'den AVM değerlendirmesi! "AVM'lerin açılması için erken, zorunlu değilseniz evde kalın"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AVM'lerin açılmasıyla ilgili kararın erken alındığını düşündüğünü belirterek, 'İzmirlilere ısrarla 'Zorunlu değilseniz evden çıkmayın' diyorum' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, her gün geçtiğimiz günde yapılanları anlattığı “Başkanın Günlüğü”nde bugün, dayanışma ağıyla dün 198 adet gıda paketini desteklenen ailelere gönderdiklerini söyleyerek, “Dün itibariyle 107 bin 639 aileye ulaştığımızı iftiharla bilmenizi istiyorum” dedi.

Başkanın Günlüğü'nde yer alan ifadeler ise şöyle:
"Günaydın, iyi hafta sonları diliyorum sevgili İzmirliler

Bugün Cumartesi ve Mayıs’ın dokuzu. İzmir’de yılın en güzel zamanı Bu haftasonu da evlerdeyiz.
Bu Pazar 65 yaş üstü büyüklerimiz için sınırlı sokağa çıkma izni var. Biz kendilerine mobil araçlarımızla maske temin edeceğiz.

Pazartesi günü için de berber, kuaförler ve AVM’lerin açılamasıyla ilgili hükümetin aldığı kararlar var.
Biz buraların dezenfeksiyonu, hijyeni için elimizden geleni yapacağız elbette ama ben özellikle AVM’ler ile ilgili kararın erken alındığını düşünüyorum ve İzmirlilere ısrarla “Zorunlu değilseniz evden çıkmayın” diyorum.
Büyükşehir Belediyesi sokağa çıkma kısıtlamasını uygulanacağı bu hafta sonu da 19 ekiple asfalt ve yol bakım çalışmaları için göre başında olacak.

Dayanışma ağımızla dün 198 adet gıda paketini desteklediğimiz ailelere gönderdik. Yola çıktığımızda hedefimiz 100 bin aileydi.

Dün itibariyle 107 bin 639 aileye ulaştığımızı iftiharla bilmenizi istiyorum.

Duracak mıyız? Hayır! Pandemi süreci bitse de dayanışma sürecek.

Yarın Anneler Günü. Belediye başkanlarımız ile birlikte en büyük anne, Atamızın annesi Zübeyde Hanım’ın huzurunda olacağız.

Şimdiden tüm anneleri kutluyor, hepsine sağlıklı, mutlu, evlatlarıyla uzun bir ömür diliyorum.
Hoşça kalın, sağlıkla kalın sevgili İzmirliler."