Başkan Soyer'den 'Çeşme Projesi' yorumu: "Aceleye getirilecek bir proje değil"

TAKİP ET

Çeşme Turizm Projesi Çalıştayı sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un "Su sorununu hallettik" sözünü değerlendiren Soyer, "Konuşulması gereken daha çok konu var. Su sorununu çözdük demekle bu iş bitmiyor" dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan Çeşme Turizm Projesi'nin "Su Yönetimi" ve "Ulaşım Çözümleri" toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un "Su sorununu hallettik" sözleri, farklı yorumlara neden oldu. Projede önemli bir adım atıldığı yorumlarına yol açan bu ifadeyle ilgili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in değerlendirmesini sorduk. Başkan Soyer, "Su sorununu çözdük demekle bu iş bitmiyor. Konuşulacak çok konu var. Kafamızda cevap bekleyen çok soru var" dedi.

“KAFAMA YATTI MI, BİLMİYORUM”
Çeşme Turizm Projesi için "heyecan verici bir proje" ifadesini kullanan Başkan Soyer, "Sayın Bakan, bu projede çok ısrarcı. Nasıl bir finansman modeli olacak? Yatırımcıların istekleri nelerdir? Bunun gibi aklımızda çok sorular var" diye konuştu.

"Proje, kafanıza yattı mı?" sorusuna Soyer, şu yanıtı verdi:
"Kafama yattı mı, bilmiyorum. Bu sorunun cevabını vermek için çok erken. Çünkü kafamızdaki soruların yanıtlarını görmemiz lazım. Bakan Bey ile bu projeyi defalarca görüştük. Önümüzdeki süreçte daha çok görüşeceğiz. Çeşme Turizm Projesi, aceleye getirilecek bir proje değil."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantı sonunda, projenin şekillenmeye, soru işaretlerinin giderilmeye başlandığını söylemişti.Bakan Ersoy ayrıca, projeye kapsamında bölgenin su sorununun "ozmoz arıtma sistemi" ile deniz suyunun arıtılmasıyla çözüleceğini, bölgenin kaynaklarının kullanılmayacağını, projenin tahsis gelirleriyle çok rahat finanse edilebileceğini açıklamıştı

Muhittin Akbel / Ege'de Sonsöz

tunç soyer çeşme projesi acele getirilecek proje değil