Başkan Soyer'den "Çiğli Tramvayı" ve "Buca Metrosu" için önemli müjde!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

İzmir Gündemi / İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına katıldı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, orman yangınlarından, İstanbul Sözleşmesi’ne kadar birçok konuda konuştu. Tunç Soyer ayrıca İzmirlilere Çiğli Tramvayı ve Buca Metrosu hakkında müjde verdi.

Başkan Soyer’in açıklamalarının satır başları şu şekilde;

*Ekonomide görüntü hiç iyi değil. 165 bin CV verildi bize. Saatlerce bekleyip CV’sini bana vermek isteyenler oldu. Belediyede 30 bin çalışan var. 5 tane daha açsak belediye ihtiyacı karşılayamayız. Büyük bir işsizlik var. Yıpratıcı. İnsanları çaresizliğe itmiş durumda. Pandemi de tetiklendi. Uygulanan politikalar etkili oldu. Yerel yönetim olarak işsizliğin yoksulluğun kaynağını tespit ediyoruz.

*Kentsel dönüşüm de iddialı bir sürece giriyoruz. Geçmişteki çalışmaları taçlandıracak. Yeni 5 bölgede kentsel dönüşüm ihalelerine çalışmaya başlıyoruz. Ege Mahallesi var. Roman vatandaşlarımız var. Orada bütün projeler tamamlandı. Mutabakat sağlandı. İhaleye çıkıyoruz. Bizim anlayışımızı müteahhide rant sağlamak değil, orada hayatını kurmuş insanların hakkını korumaktır. Dönüşüm betonun yenilenmesi değil insanın da beraber dönüşmesidir. İnsanı yok saydığınız kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm değildir. Biz vatandaşı müteahhide ezdirmeyeceğiz.  

*Buca metrosu için uluslar arası ihale çağrısında bulunduk. 4 buçuk yıl tamamlanma süresi var ancak biz vatandaşlarımızı o kadar süre bekletmeyeceğiz. Metro çalışmalarımızda her durak tamamlandığında, o metro durağımızı açacağız, tamamının bitmesini beklemeyeceğiz.

*Karşıyaka tramvayını Çiğli’ye bağlayacak proje için ihalemizi gerçekleştirdik. En kısa sürede bunuda tamamlayacağız.

"Haziran ayında ölümlerde sıfırı gördük"
*Pandemi sürecinde 70 bin litre dezenfektan kullandık, maskematik projesini hayata geçirdik. Çok istikrarlı bir mücadele gerçekleştirdik.

*Pandeminin başlarında en riskli ikinci ilken şimdi kent ittifakı ile birlikte çok gerilere inmiş durumdayız.

*Haziran ayında koronavirüs nedeni ile ölümlerde sıfırı görmüştük ancak şuan yaz ayları ile birlikte Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de ciddi vaka artışları mevcut.

Mangallar yasaklanmalı
*Dünyanın birçok yerinde mangalı yasaklamak yerine ormana girmek yasaktır. Çünkü ormana girdiğinizde bir tehlike oluşturuyorsunuz. Kesinlikle ormanlarda mangala izin verilmemesi ve yeni ağaçlandırılan alanlara girişlerin yapılamaması lazım.

"İstanbul Sözleşmesine sahip çıkacağız"
*İstanbul sözleşmesinin özü kadının ve ailenin korunmasıdır. Burada kadın hakları dendiği zaman sanki erkeklerle mücadele gibi tabir ediliyor. Bu bir kadın erkek çatışması değildir. İnsan olmaktan doğan hakkınızı koruma altına alan bir sözleşmedir. Bu sözleşmeye sahip çıkamak demek birbirimize sahip çıkmak anlamına gelecektir. Biz sonuna kadar sahip çıkacağız. Dün ne yazıkki İzmir’de 14 kadın İstanbul sözleşmesi için sokağa çıkmış ve gözaltına alınmıştır. Bu memlekette yaşayan her bireyin eşit haklara sahip olduğunu kabul etmemiz gereklidir.

izmir büyükşehir belediyesi tunçsoyer buca metro çiğli ikiilçeninmetroyapımınezamanbitecek?