Başkan Soyer'den Dikili'ye 'yeni hizmet binası' müjdesi

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in üç gün sürecek olan Dikili, Bergama, Kınık zirvesi başladı. Soyer'in ilk durağı Dikili oldu.

Dikili’de Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün de yer aldığı toplantıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Soyer’e Büyükşehir’ bürokratları da eşlik etti. Toplantıda ilçede yaşanan sorunlar ve istekler konuşulurken; Başkan Adil Kırgöz, belediyeye yeni bir hizmet binasının kazandırılacağının müjdesini verdi.

 

Toplantının aslında bir yıl önce yapılmasının planlandığını ancak kentte yaşanan afet problemleri nedeniyle bir süre ertelenmek zorunda kaldığını belirterek konuşmasına başlayan Kırgöz, “Tunç Başkanımızın kalbi hep Dikili’de atıyor. Dikili’ye hep bir pozitif uygulandı bu dönemde. Gerçekten göreve geldik geleli iki yıla yakın bir süre oldu. Bu süre zarfında Dikili’nin nasıl hızlı bir şekilde değiştiğini, dönüştüğünü hep birlikte gözlemliyoruz. Bunda en büyük pay İzmir Büyükşehir Belediyemizin. Çünkü bizim bütçemiz sınırlı, kısıtlı ama Büyükşehir Belediyemiz gerçekten bize tahminimizin de üzerinde bir destekte bulunarak ilçemizi yatırıma boğdu. Bugün yine güzel bir müjde verdi Sayın Başkanımız. Belediye hizmet binası olarak küçük bir binada hizmet veriyoruz. İlçemizde beş ayrı noktada hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaklaşık 9 bin metrekarelik icraat alanına sahip yeni hizmet binamızın müjdesini aldık bugün. 9 Mart’ta yapım ihalesi gerçekleşecek. 15 ay gibi kısa bir sürede inşaatı tamamlanacak. Dolayısıyla 2022 yılı içerisinde belediyemiz yepyeni bir hizmet binasına kavuşmuş olacak. Tüm birimlerinin aynı alanda, çağın gereklerine uygun, modern ve çağdaş bir şekilde hizmet vereceğiz” dedi.

DOĞRU HİZMET İÇİN…’

“Bugün burada buluşmamızın temel sebebi tek tek sizi dinlemek” diyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, “Bu icraatin içinden toplantısı değil; biz size ne yaptığımızı anlatmaktan ziyade tek tek sizi dinlemek istiyoruz. O nedenle Büyükşehir’in tüm kurumsal kapasitesiyle buradayız. Niyetimiz şu; sizlerin bu memleketin en çekirdek, en kilit demokrasi unsuru olduğunu biliyoruz. Vatandaştan talebini en doğru sizin aracılığınızla öğreneceğimizi biliyoruz. Çünkü her biriniz kendi mahallenize hakimsiniz, oradaki vatandaşın nabzını tutuyorsunuz. Neyin yapılacağını neyin yapılmayacağını en iyi sizler biliyorsunuz. Dolayısıyla biz de yerel yöneticiler olarak en çok sizi dinlemek mecburiyetindeyiz ki bu memlekete doğru hizmet edelim. O yüzden bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Belediyeyi toplayıp geldik. Belediyemizin tüm kurumsal kapasitesi sizi dinlemek için burada sizinle beraber” ifadelerini kullandı. Toplantıda daha sonra ilçe muhtarları tek tek söz alarak yaşanılan sorunları ve isteklerini anlattı.

dikili izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer yatırım yeni hizmet binası