Başkan Soyer'den 'Gönüllü karantina' çağrısı

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı dördüncü olağan meclis toplantısı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisten ailelere koronavirüs çağrısında bulunan Başkan Soyer, "Bunu bir tatil olarak görmesinler ve zorunlu olmadıkça kimsenin evden çıkmamasını, mümkün olduğu kadar gönüllü bir karantina uygulamasını başlatmalarını rica ediyorum" açıklamasına imza attı.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı dördüncü olağan Meclis Toplantısı Tunç Soyer başkanlığında, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Oturumda gündemdeki maddeler oylandı. Sakin bir meclis geçirildi. Gündem dışı konuşmalar kısmında Covid-19 için kritik çağrıda bulunan Başkan Soyer," Kovid İzmir'de ciddi bir tırmanış içinde. Çare üretmemiz lazım. Deprem sırasında yaşananlar nedeniyle çok fazla dikkat edilmediğini gördük. Bu da yayılım hızını arttırdı. Bu önümüzdeki günler çok kritik. Buradan ailelelere rica ediyorum. Bunu bir tatil olarak görmesinler ve zorunlu olmadıkça kimsenin evden çıkmamasını, mümkün olduğu kadar gönüllü bir karantina uygulamasını başlatmalarını rica ediyorum. Çok ciddi bir yayılma hızı ve çok ciddi sayıda hastamız var hastanelerde. Kısacası önümüzdeki günlerde tedbirleri sıkılaştırmak mecburiyetindeyiz. İzmirli vatandaşalrımızdan rica ediyoruz. Mümkün olduğunca herkes gönüllü karantinaydaymış gibi gerçekleştirmeye çalışsın" açıklamasında bulundu. 

AKP'li Boztepe'den Meclis binası çıkışı!
Gündem Dışı konuşma talebinde söz alan AKP'li Hüsnü Boztepe, Büyükşehir Belediye binasının olmamasını ve göçebe şekilde toplantıları gerçekleştirdiklerinden dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. AKP'li Boztepe, "Biz burada eksikleri konuşacağız. Bugün Büyükşehir Belediye meclisinde göçebe şeklinde yaşıyoruz. Bir yıldan fazla süredir bu konuyu dile getirdik. AKP'ye teşekkür etmelisiniz gündeme taşıdığımız konular ve duyarlılığımız için. Deprem ve afet komisyonundan sonra sunum yapılsın  dedik o bile yapılmadı. Acılarımızı sarıyoruz ve bu meclis binasını önümüzdeki 3 mecliste çözmeliyiz. Bu kente yakışmıyor. Bu göçebelikten bir an önce kurtulmalıyız. Burada masalarımız yok, konuşamıyoruz, hazırlanamıyoruz" dedi.

Başkan Soyer'den AKP'li Boztepe'ye yanıt
Başkan Soyer, "Deprem İzmir'e yakışmıyor aslında. Valiliğimiz, Büyükşehirimiz binasını boşaltıyor. Bunu hep birlikte halledeceğiz" açıklamasını yaptı. 

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer meclis koronavirüs kovid-19