Başkan Soyer'den İzmir depremi için ortak akıl çağrısı

TAKİP ET

İzmir'de depreme hazırlık ve dayanıklılık çalıştayı  gerçekleştirildi.  Etkinlikte ortak akıl vurgusu yapan Başkan Soyer, 'Ortak fikri, ortak akla dönüştüremezsek hepimiz eksiğiz. Bu şehirde güvenle yaşamak istiyorsak birbirimizi dinleyeceğiz, bunun çözümü budur' açıklamasını yaptı.

Nur Dayı/ İzmir Gündemi- İzmir Büyükşehir Belediyesi2nin üç yıldız yürüttüğü depreme hazırlık ve dirençlilik çalışmaları etkinliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Depreme hazırlık ve dayanıklılık çalıştayının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer," Dün akşam saat 8'de başlayan saat 2'ye kadar devam eden bir maraton yaşadık. İnanılmaz bir umut. Bir SMS yoktu, bir hesap numarası yoktu, hiçbir şey yoktu aslında. Fakat olağanüstü bir katılım oldu. İzmir yine İzmirliğini yaptı. Öncülüğünü yaptı. En yoksullaştığımız, krizin en derinleştiği bir anda insanlar birbirlerine yardıma koştu. Depremzedeler depremzedelere herkes birbirine koştu. Bütün bu yas devam ederken bir nebze olsun battaniyelere sarılı yavruların başını bir eve soksun diye bir kampanya başlattık. Maalesef bundan sonra hayatımız eskisi gibi olmayacak. Kaybettiğimiz 10 binler , kalan 100 binler yaşamını devam ettirmeye çalışırken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bir tek çaremiz var, birbirimize el uzatmak birbirimizi ayıran sebepleri değil birbirimizi ortak paydada buluşturacak noktalarda birlik olmalıyız. Dayanışma yaşatır. Dayanışmadan başka bir çaremiz yok" dedi.

Size yalan söylemeyeceğiz

Depreme hazırlık ve dayanıklılık çalıştayında ortak akıl vurgusu yapan Başkan Soyer, İzmir'de yaşayan 4.5 milyon insan için konuştu. Başkan Soyer," İzmir'in fay hatları oldukça güçlü bugün bunları masaya yatıracağız. Size yalan söylemeyeceğiz. Bizim yaptığımız çalışmaları bilin orda eksik aksak bulduğunuz ne varsa onları bizle paylaşın isteğimiz bu. Sizden bunlarla ilgili eleştirilerinizi bekliyor olacağız. Ortak fikri, ortak akla dönüştüremezsek hepimiz eksiğiz. Bu şehirde güvenle yaşamak istiyorsak birbirimizi dinleyeceğiz bunun çözümü budur." dedi.