Başkan Soyer'den kurultay değerlendirmesi: 'Arkadaşlarımızın sorumluluğu arttı'!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde muhalif gruplar olduğu iddiasına katılmadığını belirten Başkan Soyer, "Eğer böyle bir şey olsaydı, genel başkanımızın karşısında çok ciddi oylar alan bir başka aday olurdu. Delegeler, genel başkanımızın vizyonunu onayladı. Bu nedenle kurultayın kazananı Kılıçdaroğlu ve CHP'dir diyorum" açıklamasında bulundu.

Ege'de Sonsöz'den Muhittin Akbel'in haberine göre: CHP'nin 37. Olağan Kurultayı sonrası görüştüğümüz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önemli açıklamalarda bulundu. Kurultayın kazanananın Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanlığa tekrar seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğunu belirten Başkan Soyer, yenilenen Parti Meclisi'nde görev yapacak partililerin tarihi bir sorumluluk üstlendiğini dile getirdi. Kurultayı, kişilerden, aldıkları oylardan bağımsız değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Başkan Tunç Soyer, "Esas konuşulması, üzerinde durulması gereken, kurultayın içeriğidir" dedi. Soyer, "CHP Kurultayı ve yeni Parti Meclisi'ni nasıl yorumlarsınız?" sorumuza şu yanıtı verdi:

ARKADAŞLARIMIZIN SORUMLULUĞU ARTTI
"Bir kere şunu çok net söyleyeyim; kurultayı değerlendirirken, kişilerden, oylardan bağımsız değerlendirmek lazım. Kurultayın içeriği, her şeyden daha önemli. Cumhuriyetimiz 2. yüzyıla giriyor. 2. yüzyıla çağrı ve manifestosunda çok anlamlı konu başlıkları vardı. Cumhuriyetimizin 2. yüzyıla girmesinde şunun şurasında üç yıl kaldı. Cumhuriyet yeni bir yüzyıla taşınacak. Kurultayımız, iki şeyi çok net biçimde ortaya koydu. Birincisi, yeni yüzyılı demokrasiyle taçlandırmak gerektiği oldu. İkincisi de bunun sorumluluğunu tüm delegasyona ve CHP'lilere görev olarak yüklenmesiydi. Sayın Genel Başkanımız 1251 gibi rekor oyla seçildi. Teşekkür konuşmasında, 'siz bu oyu bana vermekle, beni onurlandırdınız ama kendinize de bir görev vermiş oldunuz. Bu manifestoyu onaylamış olmakla, siz de sorumluluğun bir parçası oldunuz, dedi. Parti Meclisi'nin, bunun gereğini yapmakla sorumluluğu vardır. Seçilen tüm arkadaşlarımızın bu sorumlulukla hareket edeceğini düşünüyorum."

İZMİR, ONLARLA GÜÇ VE VİZYON KAZANDI
İzmir'den Yüksek Disiplin Kurulu'nda bir, Parti Meclisi'nde dört kişinin yer almasını da değerlendiren Başkan Tunç Soyer, "Açık söylüyorum; İzmir delegasyonundan pek çok arkadaşımız bu görevlere layık donanımdadır. Pekala daha fazla arkadaşımız görev alabilirdi. YDK'da bir, PM'de dört arkadaşımızın olmasını önemsiyoruz. Hepsi donanımlı, partimizin birer neferidir. Her birinin, bu anlamda üstlenecekleri görevler var. Çok başarılı olacaklarına inancım tamdır. İzmir, Parti Meclisi'ndeki arkadaşlarla yepyeni bir güç kazandı, vizyon kazandı. Son derece parlak noktadayız" ifadelerini kullandı.

TUNCAY ÖZKAN YORUMU: BU BİR NÖBETTİR
"İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın PM dışında kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Özkan'ın seçilememesinde Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerinin etkisi oldu mu?" sorusuna Soyer'den şu yanıt geldi: "Canan Hanım'ın sözlerinin etkisinin olup olmadığını bilemem. Ancak şunu söylebilirim ki, bu görevler, birer nöbettir. Bu görevler, nöbet süresi içinde yapılır. Bu nöbetler, onurlu nöbetlerdir. Nöbet süresi dolduğunda o arkadaşlar, nöbeti bir başka arkadaşa devreder. Tuncay Özkan milletvekilimizin PM'ye girememesi ne, başka bir anlam yüklemeyi hiç doğru bulmuyorum."

KURULTAY ÜYELERİMİZ, O VİZYONU ONAYLADI
Kurultayın kazanananın Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğuna vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi: "Genel başkan kazandı, CHP kazandı, demek lazım. Bir kere şimdi böyle bir algı yaratılmaya çalışıyorlar. CHP içinde muhalif kanat var, yeni listeler oluşturulacak, gibi iddialar vardı. Bunların hiçbiri gerçek değil. CHP içinde elbette farklı düşünen insanlar var. CHP'de muhalefet odakları olduğunu söylemek doğru değil. Rakamlar, bu gerçeği açıkça gösteriyor. Eğer muhalefet olsaydı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında, ciddi oy alan arkadaşlar olurdu. Kurultayımız, 1251 geçerli oyun hepsini Genel Başkanımıza vererek, onun koyduğu vizyonu onaylamış oldu. Bu nedenle, kurultayın kazananı CHP olmuştur, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur, diyorum."
 
 

izmir büyükşehir belediyesi başkan tunç soyer kurultay değerlendirme konuşma koronavirüs pandemi covid-19