Başkan Soyer'den o konuyla ilgili açıklama: Soruşturma başlattım!

TAKİP ET

DİSK ve bağlı sendikaların temsilcilerinin önceki oturumda kıdem tazminatı düzenlemesi üzerinden meclis salonuna girerek slogan atmasıyla ilgili konuşan Soyer, 'Geçen oturumda yaşadığımız tatsız olay nedeniyle soruşturmayı başlattım'

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

Toplantı başlarken söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, DİSK ve bağlı sendikaların temsilcilerinin önceki oturumda kıdem tazminatı düzenlemesi üzerinden meclis salonuna girerek slogan atmasıyla ilgili konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Geçen oturumda yaşadığımız tatsız olay nedeniyle teftiş kurulumuzu görevlendirdim, soruşturmayı başlattım” diyerek meclise bilgilendirme yaptı.

Merkezi iktidara yönelik gerçekleşen tepki MHP ve AKP’li sert eleştirileriyle karşılaşmıştı. Cumhur İttifakı’nın meclisteki üyeleri, “Salona girenler sizin çalışanınız, siz aynı zamanda onların amirisiniz, gerekeni yapın. Bu işin takipçisi olacağız” minvalinde açıklamalarda bulunmuştu.
AKP'li Hakan Yıldız, meclis salonundaki eylem için soruşturma başlatılmasından dolayı Başkan Soyer’e teşekkür etti ve sürecin takipçisi olacaklarını tekrar hatırlattı.

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım için konuştu. Kökkılınç, “Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda bizim partimizin de kurucusudur. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz” dedi.

MHP'li Şimşek'ten deprem önerisi
Hakan Şimşek de açıklama yaptı. Şimşek, “Atatürk sadece bir partinin kurucusu değildir. Onu çok çok siyaset üstü olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. Şimşek ayrıca deprem üzerinden konuştu ve flaş bir öneride bulundu. Şimşek,“Müteahhit olduğum için kendimi sorumlu hissediyorum. Biriktirmiş olduğum tecrübelerle, büyükşehir belediyesi meclis üyesi olarak, ilçeyi yöneten birey olarak kendimi sorumlu hissediyorum. Suçlu aramıyorum. Şu an suçlu aranacak zaman değil. Kendimizi bunlarla yıpratırsak çadırda kalan İzmirlilere faydası olmayan bir söylem olacak. Yaraları tüm kurumlarımızla atlatacağız. Bunu İzmir zaten gösterdi. Bunu atlatacağız ama yapmamız gereken teknik ve şehirleşme anlamında önemli hamleler var. Oturup düşündüm. Ne yapabiliriz? 2000 yılından önce yapılmış tüm binaların envanterini çıkarıp üstün bir çalışmayla yürütmemiz gerekecek. O günkü zamanda zemin etütleriyle yapılan binaların durumu bu. Yapmamız gereken 2000 yılı öncesindeki binaları detaylı bir incelemeye tabi tutmak. Bunlar zaman ve maliyet alabilir ama acil bir yöntem uygulayabiliriz. Her eve yüksek dayanıklı çelik yaşam odaları yapmak zorundayız. Bunları zorunlu olarak koydurtmalıyız. Yaşam çelik kutuların içine konserve, sağlık ürünleri koyabiliriz. Bu aparat yıkım anında yaşam üçgeni oluşturacaktır” dedi.

 

büyükşehir belediyesi tunç soyer disk açıklama