Başkan Soyer'den seçim öncesi son mesaj: Elimizi uzatsak tutacağız!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hayatını anlatan belgesel gösterimi sonrasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer," 50 yıldır çürüyen, erdemlerini değerlerini ve bütün kıymetlerini adım adım yok eden iklimin sonuna geldik. 50 yıldır ilk defa bu kadar yakınız, elimizi uzatsak tutacağız" dedi.

NUR DAYI/ İZMİR GÜNDEMİ-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir gün öncesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 'Birlikte İzleyelim' sloganı ile düzenlediği Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hayatını anlatan "Hayatta ve Hesapta Siyaset Yokken" adlı belgeseli Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde gösterimi yapıldı.

TÜRKİYE'Yİ YENİDEN KURACAĞIZ

Maratonun sona geldiklerinin vurgusunu yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,"Bu deneyimi sizlerle yaşadığım için daha büyük bir keyif aldım. En son sizlere seslendiğimde il binasının önünde 134 gündür yollardayız dedik.  148 gündür sabah 8 den gece 12'ye kadar koşturuyorum. Sonuçlar belli olmuştu  ve çizmeleri giymek gerekiyordu. Tunç başkanımız ile buluşup durumu değerlendirdik. İl yönetim kurulunu topladık, belediye başkanlarımızla bir değerlendirme yaptık. Yol haritamızı çizdik yola çıktık. Salı sabah ilçe başkanları ile yaptığımız toplantı ile tüm örgüt çalışmaya başlamıştı. Daha önce tecrübe etmediğimiz bir şeydi. 134 gündür nasıl koşturduysak son 14 gündür sokaktaydılar.  Bunu bu örgüt bu çalışma ile başaracaktır arkadaşlar. Sandıklara il turda sahip çıktık. Sorunsuz bir şekilde atlattık. Yarında yine sahip çıkacağız. Tek bir oyun heba olmasına izin vermeyeceğiz. Sandıkta herhangi bir gerileme izin vermeden dimdik durarak sandıklara sahip çıkalım. Size söz yine baharlar gelecek. Size söz her öğrencinin yeni bir önlüğü olan Türkiye'yi yeniden kuracağız. Biz kazanacağız çocuklarımız kazanacak" dedi

O GÜN İLK AYDINLANMAMI YAŞADIM

Tarihte yolculuk yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,"Son buluşmayı Genel Başkanımız ve sizlerle yapıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Genel Başkanımızı izlerken başkanımızı izlerken tarihe doğru zihnimde bir yolculuk yaptım 1972 6 Mayıs ayında bende bir yatılı okul öğrencisiydim.  O sabah okula giderken arabada ajans haberleri açık ve gözlerinden yaş süzüldüm ne oldu dedim ve Deniz Gezmişlerin asıldığı haberini veriyordu radyoda. O gün belki de ilk aydınlamamı yaşadım. Merak edip takip etmeye başladım bu 50 yıl aslında o arayışla o adaleti o eşitliği aramakla geçti. 1700'lerin ortalarında bir felsefe adamı diyor ki,' otoriter iktidarda korku iki yanlı büyür, iktidarını kaybetmekten korkanların korkusu, iktidarın gazabından kokanların korkusu bu iki korku birbirini besler ve toplumu çürütür. Genel Başkanımızın hayat hikayesini izlerken o çürümenin anasıl adım adım çürüdüğünü de gördük. Onun gençlik yıllarında daha vicdani bir toplum varmış onu da gördük sonrasındaki büyük kırılmaları da gördük. Tarihte de böyle bir denk düşme var. 28 Mayıs 1973 ne ezilen ne zen insanca hakça bir üzen diyen Ecevit'in ilk defa iktidar olduğu tarih. 50 yıl sonra 28 Mayıs 2023 bizleri bekliyor. Aslında bu uzun maratonu 100 yıl öncesine götürmekte mümkün. O cehaletin yoksulluğun olduğu coğrafyada cumhuriyeti kuran Atatürk hala düşmanlarından kurtulamadı, hala ondan öç almaya çalışan güruhla karşı karşıyayız " dedi.

ELİMİZİ UZATSAK TUTACAĞIZ

İktidara çok yakın olduklarına dikkat çeken Soyer,"Bu maraton 100 yıllık bir maraton ben 50 yılın hakimim. 50 yıldır çürüyen, erdemlerini değerlerini ve bütün kıymetlerini adım adım yok eden iklimin sonuna geldik. 50 yıldır ilk defa bu kadar yakınız. Elimizi uzatsak tutacağız. Çok büyük bir fırsatla karşı karşıyayız. Bu fırsatı bir kez daha yakalayamayabiliriz ve tutacağız. Elimi uzatacağız ve tutacağız. Göreceksiniz, 50 yıldan sonra belki de 100 yıl sonra yüzümüz gülecek. Halkın iktidarını kuracağız. Ne şanslıyız ki böylesine bir liderimiz var. Ahlaktan adaletten yana her türlü erdemi üzerinde toplamış bir lidere sahibiz.  Yarın göz açtırmayın çok dikkatli olun. Yorulmayın acıkmayın kolay değil 100 yıllık bir hikayeden bahsediyoruz. Sonuna kadar sahip çıkın gücünüz yetiğince komşularına, ailenize bunu telkin edin yarına kadar. Emin olun ki kazanacağız. Bu uzun maratonun son gününde sizlilerle olmaktan çok mutluluk duyuyorum inşallah verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağız" dedi.