Başkan Soyer'den sitem: 'Yok sayılıyoruz'

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İktisat Kongresi'nin programını basın mensuplarına tanıttı. Başkan Soyer, kendisin yöneltilen iktidar cenahından herhangi bir yetkili çağırdınız mı soruna yanıt olarak, 'Yok sayılıyoruz' diyerek siteminde bulundu.

YELİZ AKPINAR- İZMİR GÜNDEMİ İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan İktisat Kongresi öncesinde Başkan Tunç Soyer basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soyer, AKP iktidarının kendilerini yok saydıklarını belirterek sitemde bulundu.

İktisat kongresine iktidar cenahından herhangi bir yetkilinin davet edildi mi sorusunu yanıtlayan Başkan Soyer, “Elbette oldu. Biz AKP’nin Genel Başkanı’na da davetimizi gönderdik. Fakat şöyle bir şey gördüm. Deprem bölgesine yardım yapan belediyelerden bir TV programında söz edildi. Depremde zarara uğrayan vatandaşlara belediyeler de yardım etti. Şöyle başlıyordu: 70 şehir ve birçok ilçenin desteğiyle yaralar sarıldı diyordu. Neden 81 değil de 70 belediye diye merak ettim. Halbuki ben diyorum biz oradayız! Bu gerçekten çok üzücü  bir durum. Adeta yok saymak. Oysaki biz oradayız. Bu deprem bile bu ötekileştirmeyi durdurmayıp, artırmayı gayet ediyorsa bu böyle olmamalıdır. Elbette ki Bursa, Konya belediyeleri de elinden geleni yapıyor. Ama İzmir’de İstanbul’da Ankara’da elinden geleni yapıyor. Onlar yapmıyor dememiz ne kadar absürt oluyorsa bizim yapmadığımızı söylemekte o kadar ayıp” diye konuştu.

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer