Başkan Soyer duyurdu: Depremzedeler için Hilton Oteli açılacak

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedeler için Hilton Otel binasını kullanıma açacaklarını belirtti. Büyükşehir'in diğer konutlarını da depremzedeler için konaklamaya açacaklarını belirten Başkan Soyer, '3 ay süreyle 380 ailemizin konaklamasını yarından itibaren Hilton Binası'nda sağlayacağız' dedi

İZMİR GÜNDEMİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, günlük olarak düzenlediği basın toplantısında son durumu değerlendirdi. Arama kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle birlikte ihtiyaçları açıklayan Başkan Soyer, depremzedelerin konaklamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, geçtiğimiz aylarda İzmir’den çekilme kararı alan Hilton Otel’in binasını 380 odasıyla birlikte depremzedelere açacaklarını ifade etti. 

Başkan Soyer,  “Hilton adıyla bilinen 5 yıldızlı bir binamız var. Büyük hissedar Ata Holding ile görüştük. 380 odanın tamamını en az 3 aylık kullanımına açıyoruz. Yarından itibaren kullanılabilir durumda olacak” 

Soyer, “Yine bizim Uzundere’de blokumuz var. Bunlardan 56 daireyi kullankma açacağız. Toplanda 224 evi kullanıma açacağız. Gaziemir’de de 58 evi depremzedelerin kullanımına açacağız. 1162 hanemiz için bugünden itibaren yaşam alanı sunabileceğiz. ”

izmir büyükşehir belediyesi başkan tunç soyer hilton otel depremzede konaklama