Başkan Soyer fena patladı: Allah belalarını versin!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ve bunun tartışmasının bile söz konusu olmadığını vurguladı. Soyer, 'Lanet olsun PKK'ya, Allah belalarını versin' dedi.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, TARTIŞMA KONUSU BİLE OLMAZ
Soyer açıklamasında “PKK bir terör örgütüdür. Bu konuda herhangi bir tartışma söz konusu olamaz. Ülkesine bağlı tüm vatandaşlarımızın da böyle düşündüğüne eminim. Ancak bu noktada bir kolaycılığa düşüldüğünden endişe ediyorum. Her gün PKK'ya lanet okumak milliyetçilikse, kahramanlıksa, bundan daha kolay bir şey yok. Lanet olsun PKK’ya, Allah belalarını versin. Bunu demeyecek kim olabilir ki? Ama keşke lanetleme bir “başarı” bir “zafer” gibi görülmese.

Bu lanet onları bitirmeye yetmediğine göre asıl mesele, PKK gibi terör örgütlerinin serpilip gelişemeyeceği bir iklim yaratmak için çalışmak değil midir? Asıl sorgulanması  gerekenin bu  konuda ne yapıldığı olması gerekmez mi? On yıllardır, “sen kınadın” “sen kınayamadın” tartışması yaşanır durur. O bataklığı kurutmak için etkili ve yetkili makamların ne yaptığı sorgulanmaz. Benim isyanım bu miyopluğa.O nedenle ben kendi adıma bu tür hamaset yarışmalarına takılmaktansa, o bataklığı kendi kentimde kurutma mücadelesi vermeye çalışıyorum ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim” 
 

izmir büyükşehir belediyesi başkan tunç soyer koronavirüs pandemi covid-19 pkk terör örgütü