Başkan Soyer: İzmirlilerin güvenli bir şekilde yaşadıklarına inandıkları bir şehir yaratacağız

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'de meydana gelen depremden sonra her gün yapılan çalışmaları anlatacağı bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Soyer, 'Bu deprem İzmir'de bir uyarı niteliğindedir. İBB, her zaman bunu önemsemiştir. İzmirlilerin güvenli bir şekilde yaşadıklarına inandıkları bir İzmir yaratacağız' dedi. 

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ - İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra kurtarma ve yardım faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısını İZUM’da gerçekleştirdi. 

Depremden sonra her gün bu toplantıyı yapıp vatandaşlara şeffaf bir yönetim anlayışıyla bilgi vereceğini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “ Her gün bu toplantıyı yapacağız, amacımız İzmirlilere bilgi vermek. Bugün yapılan desteklerle ilgili güncel bilgi vereceğim. İzmir’de deprem bölgesinde görev alan, 2 Kasım tarihinden itibaren 1784 kişi ile çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Sahada çalışan sayısı 6224. 256 iş makinesi görevlendirdik, bugün ise 267 iş makinesine ulaşıldı.

Gönüllü sayımız ise her gün artmakta. 42407 çorba kâsesi dağıttık. 2 Kasım itibariyle 97298 litre içme suyu 77.355 paket ekmek yardımı, 7720 litre süt yardımı, 112,144 öğün yemek, 21,768 paket bebek maması yardımında bulunduk. Çadır sayısında büyük bir artış var. Şu an 2588 çadır var. Battaniye ve yorgan ise, 25.991 tane dağıtıldı. 2 Kasım itibariyle 739 ısıtıcı verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde psikolojik destek veriyoruz. Bu 24 saat içinde ortaya çıkan bir tespit var. Önemli ihtiyaçlar belirledik. Bunlar, seyyar tuvalet, duş, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, sahra hastanesi yatağı, çadır matı, dış mekân ısıtıcısı(tüplü), pilli aydınlatma, pil, kamp sandalyesi ve masası gibi ihtiyaçlar. İnsanlar destek olmak istiyor. Kendi evlerinden çıkıp eşyalarını getiriyorlar hayatlara dokunabilmek için.

Bunları paylaşmamızın sebebi vatandaşlarımızın desteğiyle bu sürecin üstesinden gelmek.  Yıkılan bina sayımız 7, hasarlı bina sayısı 504, can kaybı 91 ve mevcut yaralı sayımız ise 994. Hasar ve tespit ile ilgili çalışmalardan bahsedecek olursak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bünyesinde görev yapmak için mimar ve mühendislerden oluşan 2-3 kişilik ekipler oluşturulacak. Binalardaki hasar tespiti yapılacak ve hasar durumuna göre sınıflandırılacak. Ağır hasarlı binaların yıkımı kararı alınana kadar ise boşaltıyoruz. Deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalar bunlar. İzmir’deki tüm binalardaki dezenformasyonu araştıracağız. Bu deprem İzmir’de bir uyarı niteliğindedir. Bizim için bir uyarıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi her zaman bunu önemsemiştir. İzmirlilerin güvenli bir şekilde yaşadıklarına inandıkları bir İzmir yaratacağız” dedi.

Yarın ki gündem Konteynır Kent 
Soyer, Konteynır Kent için ise şunları söyledi; “Biz konteynır kent için bir çalışma başlatmıştık. Yarın ki toplantımızın konusu da bu olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 30 gün içerisinde kentin tamamlanacağını söylediler. Bizim önerdiğimiz yer Doğançay Mezarlığı yakınındaki bir yerdi. Tabi onlar nasıl uygun görür onu bilemiyorum” dedi. 

Deprem için ayrılan bütçeyle ilgili konuşan Başkan Soyer, bir Deprem Daire Başkanlığı kurduk. İBB çalışmalarına hizmet etmek adına bu daire başkanlığını kurduk. Bu deprem bize burada yapacağımız düzenlemenin eksiklerini gösterecek.

izmir büyükşehir belediyesi başkan tunç soyer deprem açıklama izum