Başkan Soyer: Sinemayı müziksiz düşünemezsiniz!

TAKİP ET

İzmir'in ev sahipliğini yaptığı, 3. İzmir Uluslararası Film Ve Müzik Festivali'nde sinema ve müzğin önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer," Müzik 7 nota ile evrensel bir dili ortaya çıkıyor. Bu evrensel dil sinema ile buluşunca gücü artmış oluyor. Müziksiz sinemayı düşünemezsiniz." dedi

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- İzmir Devlet Opera Ve Balesi Elhamra Sahnesi 'nde ,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  eşliğinde, 16-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 3. İzmir Uluslararası Film Ve Müzik Festivali’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında İzmir'in ev sahipliğini yapacağı 3. İzmir Uluslararası Film Ve Müzik Festivali’nin önemi ve içeriğine dair konuşma gerçekleşti.

Basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Festival Direktörü Yönetmen Vecdi Sayar, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay katıldı.

EVRENSEL DİL MÜZİK

Müzik dilinin evrensel dil olduğunun vurgusunu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  "Dünya'da en çok konuşulan dil hangisi diye düşünürsek? İngilizce, İspanyolca diye bir çok cevap çıkabilir. Bence en çok konuşulan dil müzik. Müzik 7 nota ile evrensel bir dili ortaya çıkıyor. Bu evrensel dil kendisini en çok ve en güzel sinema ile buluşturuyor. Sinema ile buluşunca gücü artmış oluyor. Bizim için heyecan veren bir başlangıç olmuştu. Müziksiz sinemayı düşünemezsiniz. Sinemayı güçlü kılan müzikle bütünleşmesidir. Bu yüzden çok kıymetlidir. İzmir sanata ev sahipliği yapan bir şehir oldun istemiştik daha ilk günden itibaren. Bu nedenle sinema ofisi kurarak başladık.  Bu sinema ofisi küçük  küçük adımlarla ilerledi ama onlarca filmin çekilmesine ev sahipliği yapan bu konuda İzmir'de yetkin bir otorite olarak kabul edilen kurum haline geldi. Bu sinema ofisi gelecekte İzmir'in sinema ile buluşması konusunda, sinema sektörüne ev sahipliği yapması konusunda atacağı adımların alt yapısını oluşturmuş oldu. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sinemayla ilişkimiz ne sadece sinema ofisiyle sınırlı nede sadece sinema ve müziklerin festivali ile sınırlı. Biz çok daha uzun soluklu bir yolculuk olarak görüyoruz meseleyi. Sadece İzmir'de değil bütün bölge için sektöre ev sahipliği yapacak potansiyeli olduğunu düşünüyoruz İzmir'in.  O nedenle iddiamız ve heyecanımız çok büyük "dedi

7 GÜNDE 100 FİLM

Film ve Müzik Festivali'nin programına dair bilgiler veren Başkan Soyer,3'üncüsünü yapacağımız festivalle  Sevin Okyay ile Oğuz Makal'a ,bu iki büyük sinema ismine bu yılın Emek Ödüllerini takdim edeceğiz. Bu iki isimin Türkiye için sinema sanatı için ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Nuri Bilge Ceylan'ın  3 filmin 11 sahnesinden derlenerek ortaya çıkan caz müziklerinin gerçekleştireceğiz. Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinde müziğin derinlerini hepimiz biliyoruz. Hem bestelerin bestecisi hem de seslendiren sanatçılar sahnede olacak. Zühal Olcay'ın sahne alacağı bir akşamımız var. Sabırsızlıkla beklediğimiz bir akşam olacak. Sesiyle sinema sanayisindeki büyüleyici güzelliği ile olması hepimizi çok heyecanlandırıyor. 7 gün sürecek ve 100 film İzmirliler ile buluşuyor olacak. 3'üncüsünü düzeldiğimiz festivalimizin İzmir'in önemli markalarından biri haline geleceğini biliyorum. 3 yıl küçük adımlarla yürünen yolda Her sene ufkumuz ve vizyonumuz biraz daha genişliyor önümüzde ki yıllarda daha iyilerini yapacağını biliyorum.  İzmir çok önemli bir marka kazandığını düşünüyorum. Bu festivalin İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum " dedi.

TEMATİK FESTİVAL

Film ve Müzik Festival Direktörü ve Yönetmen Vecdi Sayar, 3. yılımıza geldik. Festivalin Türkiye'ni de değil dünyanın önemli festivalleri arasında olması hedefimiz. Bunun için hızlı adımlarla yürüyoruz. Tematik bir festival yapıyoruz belirli bir alanda uzmanlaşan bir festival yapıyoruz. Festivali yapıyor olmak yetemez sadece uluslar arasında saygınlık kazanması gerekir programın nitelik ve niceliği kentle ilişkisini güçlendiren bir festival olması gerekir.  Uzun yıllarca sürekliliği olan bir festival olmadı İzmir'de, bizim çok sansımız var.  Türkiye'de önemli 3-4 festivalden biriyiz tematik olmamız bizi ayrıcalıklı kılıyor.  Festivalde, göç ve göçmen sineması gündemi işgal eden bir sorun bundan da iyi bir derleme var. 

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer