Başkan Tugay'dan Cumhuriyet Mahallesi açıklaması: 'Mağdur etmek için çalışmıyoruz'

TAKİP ET

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin Karşıyaka Belediyesi önünde, imar planlarıyla ilgili eylem yapmasının ardından vatandaşın tepkisi üzerine Başkan Tugay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tugay, "Biz birilerini mağdur etmek için çalışmıyoruz. Çoğunluğun desteğinin bizden yana olduğunu biliyorum. Burada sanki bir bütün mahalle tepki gösteriyormuşuz gibi gösteriliyor" diyerek sorun odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirtti

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ- Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi sakinleri Karşıyaka Belediyesi önünde, kentsel dönüşüm imar planlarıyla arazilerinin yüzde 45'e el konulacağı gerekçesiyle eylem yapmıştı. Vatandaşı dinlemek için belediye önüne inen Başkan Tugay, büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı. Yaşananların ardından İzmir Gündemi'ne konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Şu anda tepki göstermeleri değil destek olmaları gereken bir dönemdeyiz" diyerek yaşanan sürecin detaylarını anlattı. 

"KRONİK İTİRAZ EDEN MUHTARIN BAŞINI ÇEKTİĞİ GRUP"
Cumhuriyet Mahallesi'nin imar planlarıyla ilgili sorunun çözümü için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahalle ziyaretinin ardından planı meclisten geçirmek için yeniden karar aldıklarını belirten Başkan Cemil Tugay, "Genel başkanın mahalleliyle görüşmesinden sonra planı yeniden geçirelim diye meclis kararı aldık. Daha fazla ne yapabiliriz diye. En son meclisimizde bu mahallenin 2 plan kararını aldık. Çok daha avantajlı kararlar alındı fakat henüz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de karar alınmadı. Şu anda bir tepki göstermeleri değil destek olmaları gereken bir dönemdeyiz. Kronik ne dersek her şeye itiraz eden muhtarın başını çektiği bir grup var. O gün basın açıklaması yapmalarından rahatsız olmadım. Merhaba demek için indim. Mahallede gelip toplantı yapacağız demek için indim. Video da konuşanlara bakarsanız ne kadar yapıcı olduğumu herkes görebilir. Benim herhangi maliyet nedeniyle bir çatışmam yok. Ve o gün mahalleden sonrada geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Yanlış anladıklarını ve her şeyin onlar için iyiye gittiğini anlatacağız" dedi. 

"MAHALLELİ BİZİ DESTEKLİYOR"
Birilerini mağdur etmeye çalışmıyoruz diyerek şu anki durumu açıklayan Tugay, "Mülkiyet problemi olan vatandaşlarımız var. Tapusu olmayan insanlarımız var. Tapularını almaları için çok çaba gösterdik. Üzerinde imar affı olan, Karşıyaka Belediyesi’nin mülkü olan alanı alabilmeleri için mücadele gösterdik. Halen tapusu olmayan 200 den fazla hane var. Mülkiyetlere sahip olmadıkları için, bir plan sonrası onların hakkı olmayacak. Ama biz burada üzerimize düşeni yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve hazine de olan alanlar var ve bizim müdahale edebileceğimiz bir konu değil. Ayrıca coğrafi olarak riskli alanlar da var onlara da biz müdahale edemiyoruz. Evlerini yenilemek isteyen vatandaşlar var orada onların önünü açmak için bu kararları alıyoruz. Biz birilerini mağdur etmek için çalışmıyoruz. Çoğunluğun desteğinin bizden yana olduğunu biliyorum. Burada sanki bir bütün mahalle tepki gösteriyormuşuz gibi gösteriliyor. Mahalleli bizi destekliyor" dedi. 

Başkan Tugay, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü dinlemiyor iddialarına yönelik ise "Bize bir baskısı olmadı. Hassasiyet bizim için değerlidir. O yüzden de dedik ki yeniden gözden geçirelim. Vatandaşımıza daha fazla inşaat hakkı vermek için yapıyoruz” dedi 

"NE YAPARSAK YAPALIM MEMNUN OLMAYACAK"
Başkan Tugay, Cumhuriyet Mahallesi Mahalle muhtarı Özay'ın  "Yalan söylüyorsun" diyerek çıkışmasına tepki gösterdi. Tugay, "Muhtarın diğer 2 dönem ki muhtarlarla da muhalif bir tavrı var. Siyaset etrafında dönen bir şey. Biz ne yaparsak ne yapalım memnun olmayacak bir durum. Böyle bir rol etrafında yıllarca devam ediliyor. Herhangi bir tartışma içinde değilim. Yukarıya davet ettim. İletişim kötü veya reaksiyonel değil. Kişilerle asla uğraşmam. Bu mahallenin planla ilgili sorununu çözmek istiyoruz" diyerek sorun odaklı olduğunu belirtti.

karşıyaka belediyesi cemil tugay imar planları cumhuriyet mahallesi