Başkan Tugay'dan, Kasapoğlu'na stat yanıtı: "Büyük talihsizlik!"

TAKİP ET

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun Karşıyaka Stadı ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. Başkan Tugay, 'Devir protokolünü Büyükşehir'in imzaladığı haliyle bizimle paylaşabilir mi? Olmayan bir şeyi nasıl paylaşacağını gerçekten çok merak ediyorum.' dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir 1’nci bölge 1’nci sıra Milletvekili Adayı Mehmet Kasapoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Stadı ile ilgili yaptığı ," Birileri bir adım atıyorsa biz 10 adım atarız; yeter ki gölge etmesinler"açıklamasına sosyal medya platformu üzerinden yanıt verdi.

 

STAD SİYASİ İSTİSMARA UĞRAMAMALIYDI 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay,  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun yaptığı açıklamaya sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Başkan Tugay sosyal medya paylaşımında:
"Sayın @kasapoğlu stadı “İzmir Büyükşehir Belediyesine devrettik” demiş, kendisinden rica etsem bu devir protokolünü Büyükşehir’in imzaladığı haliyle bizimle paylaşabilir mi? Olmayan bir şeyi nasıl paylaşacağını gerçekten çok merak ediyorum. Birazdan katılacağım canlı yayında bu konudaki gerçekleri tüm detaylarıyla tekrar açıklayacağım. Sayın bakanın açıklamaları tümüyle hatalı ve çarpıtılmış açıklamalar. Stadın yapımına senelerdir engel olup üstüne “gölge etmesinler biz belki yaparız” açıklaması büyük talihsizliktir. Karşıyaka stadı konusu siyasete malzeme edilmesin diye çok uğraştım. Bunu her ortamda dile getirdim. Bir sürü yanlış ve yalanın havada uçuştuğu, ama çözümün samimiyetle sağlanmadığı. Stad sorunumuz siyasi istismara uğramamalıydı. Ama sayın @kasapoglu, yine istismar etmeye uğraştı" dedi


NE OLMUŞTU!
İzmir Karşıyaka stadı ile ilgili geçtiğimiz günlerde basın açıklamasında  konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet  Kasapoğlu, “3 yıldır bir şey yapılmadı. 40'dan fazla stat yaptık, gerekirse yenilerini de yaparız.  20 yılda böylesine modern bir alt yapıyı spor kamuoyuna sunmuş ülke yok. Karşıyaka hepsinden önce başladı ve maalesef belediyeler dahil olmak üzere engellerle karşılaştık. Ancak  Talep neyse gereken neyse gereken adımları attık. Büyükşehir ile protokol imzaladık. Büyükşehir, biz yapacağız dedi, fakat 3 yıldır adım atmadılar. Birilerini bu noktada engel olmaktan ve bu süreçleri birer istismar aracı olarak görmekten vazgeçmek gerekiyor. Biz bir eser üretiyoruz. Yapmaktan hiçbir zaman kaçmayız. Birileri bir adım atıyorsa biz 10 adım atarız; yeter ki gölge etmesinler"  ifadelerini kullanmıştı.

cemil tugay mehmet kasapoğlu