Başkan Tugay'dan stat çağrısı

TAKİP ET

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay TV 35 'Uyandırma Servisi' programına konuk olarak merak edilen soruları cevapladı. Stadın artık yapılması gerektiğini söyleyen Tugay, protokolde siyaset ağırlıklı bir yapılanma gördüğü için rahatsızlığını dile getirdiğini ve protokolde ön sıralarda yer alan Ak Partililerin kulüp için taşın altına ellerini koymaları gerektiğini ifade etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay TV 35 ‘Uyandırma Servisi’ programına konuk olarak merak edilen soruları cevapladı. Stadın artık yapılması gerektiğini söyleyen Tugay, protokolde siyaset ağırlıklı bir yapılanma gördüğü için rahatsızlığını dile getirdiğini ve protokolde ön sıralarda yer alan Ak Partililerin kulüp için taşın altına ellerini koymaları gerektiğini ifade etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay TV 35 erkanlarında ‘Uyandırma Servisi’ programında Kutluhan Nesil’in sorularını yanıtladı.

“Hükümetin desteği şart”
“Karşıyaka Spor kulübüyle aranız nasıl? Spor Salonu meselesindeki ayrı düşmenin nedeni nedir?” sorusunu yanıtlayan Başkan Tugay “Ayrı düşme diye bir şey yok. Bir iki gündür konuşulan bir konu var. Ben açıkçası kulübün siyasetten tamamen uzak tutulması gerektiğini başından beri söylüyorum. Ama özellikle protokolde siyaset ağırlıklı bir yapılanma gördüm. Bundan rahatsızlığımı dile getirdim. Bizim için çok önemli değil, kulüp yönetimi öyle görüyorsa onların taktiridir. Kulüple ilgili yapmak istediğimiz bütün destek ve çalışmalar devam edecek. Destek sonuna kadar devam edecek. Ne kulüp ne de belediye özel hareket alanları değil. Buralar halka ait kurumlar. Kimse kişisel hareket edemez. Protokolde yapılanma gibi bir rahatsızlığım oldu. Ama ben kesinlikle büyütme taraftarı değilim. Yalnız çözümler üretmesi gereken bazı siyasi kişilerin hiçbir katkı vermeden kulüpte ön planda görülmelerine doğru bulmuyorum. Yani stat diyorsunuz. Stadın ihaleye çıkması lazım, bizden istenen her şeyi yaptık ve yapmaya hazırız. Bizden yana hiçbir eksik yok, stadın yapılması lazım artık. Bunun dışında kulübün bir mali sıkıntısı var hükümetten bir destek olması lazım. Belediyenin imkanları sıkıntılı biz elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz Protokol tribününde en önde oturmaktan ibaret kalmasın destekleri. Stadı yapsınlar, mali yapıya destek olsunlar, kulubün önünü aşsınlar. Eskiden belediye engel oldular diyorlardı. Artık eski yok yeni durumdayız. Elimizden geleni yapıyoruz gücümüz sınırlı. Ben hiçbir zaman kulübü reklam ya da siyaset için kullanmadım. Böyle bir tutumum olmayacak, ama başka siyasilerin de böyle davranmasını beklerim. Ben geldiğimden beri elimden geleni yapıyorum. Bu kulüp semtin kulübü bizim görevlerimizden birisi destek olmak. Aynı şeyi hükümet kanadından da bekliyoruz” dedi.
 

cemil tugay karşıyakaspor stat başkan