Başkan Türkbay'dan AKP'li Doğruca'ya cevap! "Amacı bilgilenmek değil, kendi siyasetini yapmak"

TAKİP ET

Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 diğer adıyla Coronavirüs'ün geçtiğimiz haftalardan itibaren Türkiye'de de can kayıplarına neden olmaya başladı. Yaşanan can kayıpları sonrası başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm parti liderlerinden birlik ve beraberlik çağrısı geldi. Siyasetin geride bırakıldığı bir sürece girerken, Karabağlar AKP İlçe Başkanı İrfan Doğruca'dan birlik ve beraberlik çağrılarını kıran bir açıklama geldi.

Oktay GÜÇTEKİN / İzmir Gündemi - Yerel bir gazeteye konuşan AKP Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar Belediyesini ayrımcılık yapmakla itham etti. Çıkan haberler sonrası ise Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı'ndan cevap gecikmedi. Gazetemize konuşan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AKP İlçe başkanının yaptığı açıklamaları gerçekçi bulmadığını söyledi. Doğruca’nın Karabağlar Belediyesine çamur attığını söyleyen Başkan Türkbay, bu zor günlerde siyaset yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.
 
“Kısır ve siyaset kokan açıklamalar”
AKP Karabağlar ilçe başkanının yaptığı açıklamaların gerçekçi olmadığını ve sadece siyaset amacıyla yapıldığını söyledi. Başkan Türkbay,  bu tarz insanların konuşurken daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Mehmer Türkbay “AKP Karabağlar İlçe Başkanına bu kısır ve siyaset kokan açıklamaları yakıştıramadım. Siyasetin de bir zerafeti vardır. Dünyanın sıkıntılı günler geçirdiği bu süreçte, coronavirüs sorunuyla uğraşırken, bu şekilde siyaset yapmak hiç doğru değil. Toplumun belli kesimlerini  temsil eden insanların konuşurken daha dikkatli olması lazım” dedi.
 
“Gereken fazlasıyla yapılıyor”
Karabağlar Belediyesi’nin tüm gücüyle çalıştığını söyleyen CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Doğruca’nın belediye çalışanlarını tebrik etmesi gerektiğini dile getirdi. Türkbay “Karabağlar’da yapılması gerekenler fazlasıyla yapılıyor. AKP Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar’da çalışan arkadaşlarımızı tebrik etmesi gerekirken laf atması hiç hoş bir davranış değildir. Karabağlar’da belediyemiz sabah 8 aksam 24 tüm gücüyle çalışıyor. Sokakta da çalışıyorlar belediyede de çalışıyorlar. Vatandaşlar ile birebir iletişime girdikleri bu süreçte teşekkürü hakederken, bu tür söylemleri AKP İlçe başkanına yakıştıramadım.

Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Belediyeler, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleri, partiler ellerinden geleni  yapıyor. Bizde ilçe olarak ne yapabilir diye uğraşıyoruz. Genel merkezden gelen korunma yöntemlerini anlatan broşürleri sokaklarımıza hep birlite dağıttık. Afişlerimizi astık. Vatandaşlarımız ile bilgilendirme konuşması yaptık. Belediyemiz kendi sosyal medya hesaplarından telefonlarını paylaştı, ne yapılması gerektiğini açıkladı. Tüm bunları göz önüne aldığımızda AKP İlçe Başkanı tam anlamıyla siyaset yapıyor. Toplumumuz bu denli zor zamanlardan geçerken siyasetin yapılması hiç doğru değildir. Siyaset bu koşullarda yapılmaz” diye konuştu.
 
“Amacı bilgilenmek değil, kendi siyasetini yapmak”
AKP Karabağlar İlçe Başkanının amacının bilgi almak olamdığını söyleyen Başkan Türkbay, Doğruca’nın çamur atarak bir şeyler kazanamyı hedeflediğini söyledi. Türkbay “Toplumumuz perişan halde. Dükkanlar,alışveriş merkezleri kapatılıyor, işlerine son veriliyor. Bu kadar büyük sorunlar dururken AKP İlçe başkanı kısır ve zayıf siyaset yaparak birine çamur atmaya çalışıyor.
 
Belediyeler de devletin bir kurumudur. Bir yerin temizlenmesi diğer yerlerin temizlenmemesi ihtimali söz konusu olamaz. Belediye hangi bölgede ne hizmet gerekiyorsa onu orada yapmak zorundadır. AKP İlçe başkanı belediyenin yetkili birimlerinden birine telefon etseydi nerede ne olduğunu ne zmana yapılacağını bilirdi. Kendisi bunları yapmadan bilgilenmeden sadece kulaktan dolma bilgilerle sadece siyaset yapmak adına bu tür davranışlara başvurmuştur. Bu durum hiç hoş değildir. İddia ettiği konuların doğru olup olmadığını öğrenmesi hiç zor değildi. Açardı belediyenin yetkililerine telefonu yada direkt olarak belediye başkanımızı arardı ne yapıldığını sorardı ve öğrenirdi. Tabi AKP İlçe başkanının buradaki amacının bilgilenmekten çok kendi siyasetini yapmak olduğu bariz bir şekilde buradan gözükmektedir.Çamur atarak bir şeyler kazanmaya çalışıyor. Ancak bu tür söylemler AKP ilçe başkanına bir şeyler kazandırmaz aksine kaybettirir” ifadelerini kullandı.
 
“Bana kendisinden bir iletişim talebi gelmedi”
AKP’li ilçe başkanının iddialarıın inandırcı gelmediğini söyleyen Türkbay “Bana kendisi tarafından herhangi bir iletişim talebi gelmedi. Belediye başkanımız da bu konuda oldukça şeffaftır ve telefon açıldığında telefona çıkıp gerekli bilgilerin hepsini verir. Ben AKP İlçe başkanının iddialarını kabul etmiyorum ve bana inandırıcı gelmiyor” diye konuştu.
 
“Uyarı yok, demekki bi aksaklık bulunmuyor”
Başkan Mehmet Türkbay Belediyenin işleyisi konusunda bir aksilik olması halinde üst kademelerden belediyeye uyarıların geleceğinin altını çizdi. Türkbay “İlk önce kendi belediyelerini öğrenk gösterip sonra da Bornova Belediyesini örnek göstererk bi saptırma yaptırmaya çalışıyor. Karabağlar Belediyesi 500 bin nüfusa sahip bir belediyedir. Kendi imkanları doğrultusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Burada  İzmir’in en büyük mülki amiri validir. Bir aksaklık olduğundan belediyenin bir üst amirliği kaymakamlık. Buralarda bir eşgüdüm sağlanarak eksiklikler varsa bunlar giderilebilirdi. Bir aksaklık olsaydı zaten bu konularda bir uyarı yapılırdı buralardan. Uyarı olmadığına göre demek ki buralarda bi aksaklıkta bulunmuyor.
Şuan tam olarak birlik ve beraberlik içinde olma, eşgüdüm bir halde çalışma zamanı. Siyasetin yapıalcağı zaman ve zemin ayrıdır. Şuan insanlar bizden çare bekliyor. Evlerine kapanmış bir şekilde işlerinden, aşlardından oluyorlar. Bir belirsizlik hakim. Türkiye ve dünya  bu tür bela ile çok az karşı karşıya kaldı. Bu nedenle birlik ve beraberlik zamanı. Bundan dolayı AKP İlçe Başkanı’nı bu söyleminden dolayı kınıyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Tüm belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ederim”
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini söyleyen Başkan Türkbay “Biran önce bu sıkıntılı günlerin bitmesini, Türkiye’nin ve dünyanın corona belasından bir an önce kurtulmasını diliyorum. Karabağlar’daki vatandaşlarımız her türlü sıkıntılarını sosyal medyada bulunan ilçe başkanlığı ve belediye başkanlığı hesaplarından bildirebilirler, arayabilirler. Her türlü iletişim sağlayabilirler. Bu konuda içleri rahat olsun. Belediyemiz gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Ben başta Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu olmak üzere tüm belediye çalışanalarımıza çok çok teşekkür ediyorum” dedi.


"Personelimizi karalamaya çalışmak kabul edilemez"

Geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'da AKP Karabağlar İlçe Başkanını eleştirmişti. Başkan Selvitopu yaptığı açıklamada “Salgın ülkemize sıçradığı andan itibaren gerekli tüm önlemleri alan belediyemizi ve özveriyle çalışan personelimizi karalamaya çalışmak kabul edilemez. Sayın Doğruca unutmasın ki, sağlığın, hizmetin siyaseti olmaz. Karabağlar Belediyesi çalışanları, aldığı önlemlerle Sayın Doğruca’nın da sağlığını korumaya çalışıyor” dedi.
 
AKP Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’nın art niyetli, fesat ve ciddiyetten uzak açıklamalarıyla karşılaştıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Böyle kritik bir süreçten bile siyasi rant çıkarmaya çalışmak, gözü dönmüşlüğün, pervasızlığın, aymazlığın doruk noktasıdır. Kendi eksikliklerini, üstlenmekten kaçındıkları sorumlulukları Karabağlar Belediyesi’nin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Ancak bu algı kampanyası Karabağlar’da tutmaz. Biz devletin kararları doğrultusunda her türlü önlemi, ilçe genelinde almaya devam ediyoruz. Sayın Doğruca unutmasın ki, böyle bir ortamda sağlığın, hizmetin siyaseti olmaz. Değerli yurttaşlarımız eminim ki bu pervasızlığın, aymazlığın ve siyasi nemalanma hırsının farkında” diye konuştu.
 

mehmet türkbay karabağlar chp karabağlar belediyesi muhittin selvitopu