Başkan Yılmazlar'dan mutlu kent 'Beydağ'ın sunumu

TAKİP ET

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, basın mensuplarına 4 yıl 3 aylık görev süresini anlattı. Süreci değerlendiren Başkan Yılmazlar, "Bizim varımız yoğumuz Beydağ, aşkımız Beydağ. Yapamadıklarımız vardır ama bu iş bizim boyun borcumuz. Herkesi mutlu edeceğiz" dedi.

Fatma SEVDİ/İZMİR GÜNDEMİ- Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, basın mensuplarıyla buluştu ve 4 yıl 3 ay boyunca gerçekleştirdiği hizmetlerini yerinde anlattı.

Beydağ Belediyesi’ndeki 4 yıl 3 aylık görev süresini değerlendiren Beydağ Belediye Başkanı Yılmazlar, “Burası mutlu insanların yaşadığı bir ilçe. Halkımızın mutlu olması demek, bizim onların üç katı mutlu olmamız demek.” sözleriyle halkına verdiği değeri anlattı. Yıllık 118 toplantıya katıldıklarını dile getiren Başkan Yılmazlar, “Bizim amacımız hizmet etmek. Büyükşehir Belediyesi’nden yardım almak zorundayız. Her isteğimizde karşılığını buluyoruz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi.

REKOR OYLA DESTEK OLDUK

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Başkan Yılmazlar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na verdiği desteği şu sözleriyle aktardı: “İki tane seçim yaşadık. Birinci turda bu işi bitireceğimize inanmıştık. Olmadı ama biz çalışmalarımızı sürdürmeyi bırakmadık. Planlarımızı ve projelerimizi yaptık. Beydağ tarihinde olmayan 5354 oyla genel başkanımıza destek olduk ama ne yazık ki Türkiye çapında bu gerçekleşmedi.”

BURASI BİZİM TARİHİMİZ

 Tarihi yapıları korumak isteyen Başkan Yılmazlar, Beydağ Kalesi’nin restorasyonu için, “Beydağ Kalesi ihalesi 3.5 milyon TL’ye yapılmış bir yerdi. Sadece taş yapı vardı. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in, İzmir Kalkınma Ajansı’nın ve İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in destekleri ile duvarlarını yenileyebildik fakat şimdi de hem çatıya hem çevre düzenlemesine ihtiyacımız var. Burası bizim tarihimiz, yenilendikten sonra halkın hizmetine tekrar açacağız" ifadelerini kullandı.

KESTANENİN BAŞKENTİ BEYDAĞ

 İlçeyi, yetiştirdiği ürünler ve festivalleri ile herkese tanıtmak isteyen Başkan Yılmazlar, “Türkiye’nin başkenti Ankara, kestanenin başkenti de Beydağ’ır. Şu anda ilçenin tanıtımı ve dışarılarda duyulmasındaki en büyük gücümüz kestanemizdir. İnsanlar doğal ürünlerimizi bu festivalde görüyor ve alıyor. Böylece tanıtımımızı gerçekleştiriyoruz…14 mahallemizde kestanemiz var. Bu bölgedeki bu ürünü kaybedersek, bölge tamamen biter. Kaynaklarımız zamanla azaldığı için bu kestaneyi kaybetmek istemiyoruz… Kestanemizde bir dal kanseri vardı, ardından gal arısı başladı. Acilen devletin muhalif yerlere de destek olması lazım. Bu gal arısı ciddi bir problem. Ürünlerimizi kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

PANDEMİDE HALKA DESTEK

Pandemi dönemindeki hizmetlerinden bahseden Başkan Yılmazlar, “Bir buçuk yıl süren pandemi ilk başladığında, en azından maddi kaybı geçtim, bazı belirli rahatsızlığı olan arkadaşlarımızdan tam 11 tane arkadaşımız 8 ay belediyeye hiç hizmet veremedi. Maddi kaybı saymıyorum… Berber, kıraathane, pastane ve güzellik salonları gibi kapatılan iş yerlerinin her türlü ihtiyaçlarını biz karşıladık. Hiç kimseyi mağdur etmedik. Bu süreçte tüm ilçeyi, özellikle temizlik alanlarını, hastanelerini, sağlık ocaklarını, apartmanların asansörlerini, banka ATM’lerini dahi ilaçladık. Her zaman fedakarlık yaptık… İlk 45 gün devlet buraya hiç gelmedi. Maske ve eldiven gibi hijyen ihtiyaçlarını da biz karşıladık. Esnaflarımızdan 6 aylık kiralarını ve  ilan, reklam, çevre, temizlik vergilerini almadık.” dedi.

GELİŞMEYE DEVAM EDEN BEYDAĞ

Yeşil alan sağlamak için parklarda düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Başkan Yılmazlar, temel amacın çocuklara oyun alanları sağlamak olduğunu söyledi. Engelli vatandaşlar için de bir eğitimiz merkezi kuran Yılmazlar, 244 kişiye ulaştıklarını ekledi.

İlçede, Tarımsal Kalkınma ve Su Ürünleri kooperatifinin içinde bulunduğu dört adet kooperatifin hizmet verdiğini aktaran Yılmazlar, “Küçük alanlarda büyük şeyler yapabilmek için vatandaşlarımıza örnek olmaya çalışıyoruz. Örneğin kuşkonmaz, şeker otu gibi ürünler küçük ama ilçemiz için önemli gelir kaynakları.” dedi. Özellikle kadınlara iş imkanı sağlamak isteyen Başkan Yılmazlar, Beydağ’da küçük bir pazaryerinde, 45 kadın ile üretici pazarı oluşturduklarını ve burada her şeyin organik olduğunu belirtti.

BEYDAĞ BİZİM VARIMIZ YOĞUMUZ

Muhalif bir belediye olduğu için projelere yeterli desteği almadıklarını söyleyen Yılmazlar, genellikle Büyükşehir’in yardımlarıyla projelere adım attıklarını anlattı. Başkan Yılmazlar, “Göreve geldiğimizden beri çalışmalarımız hep birlik ve beraberlik içerisinde. Hem Beydağ Belediyesi’nde hem de Büyükşehir’de tam 52 tane kardeşimizi işe yerleştirdik. Bu 52 adet kardeşimiz bizim adımıza çalışıyor değil, meclis ve parti üyelerinin adına çalışıyor. Ortak mutabakatla aldığımız kardeşlerimiz. Yakında 16-17 tane kardeşimiz de işe başlayacak.” dedi.

Şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla ilerlediklerini dile getiren Başkan Yılmazlar, “Burada en ufak bir çalışmada herkesin her şeyden haberi var. Biz ben diyerek değil, biz diyerek ilerliyoruz. Benim özel kalemim, fotoğrafçım veya korumam yok. Her şeyi gördüğünüz meclis üyeleri ve belediye başkanları ile birlikte yapıyoruz. Bizim bir lira boşa harcayacak paramız yok. Her şeyi yerinde ve zamanında takip ediyoruz. Bizim varımız yoğumuz Beydağ, aşkımız Beydağ. Yapamadıklarımız vardır ama bu iş bizim boyun borcumuz. Herkesi mutlu edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Beydağ Belediyesi feridun yılmazlar