Başkanlar Zirvesi'nde İzmir vurgusu! İzmir'in ihtiyaçlarını çözmek için birlikteyiz

TAKİP ET

İzmir'de merakla beklenen il başkanları zirvesi bugün gerçekleşti. Ak Parti İzmir İl Başkanı Av. Kerem Ali Sürekli'nin organize ettiği toplantıya MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin sağlık sorunları nedeniyle katılamadı.

İzmir’de merakla beklenen il başkanları zirvesi bugün gerçekleşti. Ak Parti İzmir İl Başkanı Av. Kerem Ali Sürekli’nin organize ettiği toplantıya MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar katıldı.
İzmir’in il başkanları bugün Mövenpick Hotel’de bir araya geldi. Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin davetinde gerçekleşen toplantıya MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin sağlık sorunları nedeniyle katılım sağlayamadı. Yemeğe CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel ve İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar katıldı. Ayrıca iki başkan dosyalarla yemeğe gelirken Sürekli, başkanları kapıda karşılayarak onlara eşlik etti. Toplantının ardından başkanlar basının sorularını yanıtladı.

Sürekli: İzmir için önemli bir başlangıç yaptık
İzmir’le ilgili önemli konuların konuşulduğunu belirten Sürekli, “Güzel bir akşam yemeğinde bir araya geldik. Şahin ağır bir gribal enfeksiyonu vardı. Toplantıdan çıkan sonuçları Cumhur İttifakı olarak birlikte değerlendireceğiz. İzmir için önemli bir başlangıç yaptık. Siyaseti, geçmiş tecrübelerimizi konuştuk. Gündem sadece İzmir’di” dedi.

“Ortak hareket edilecek”
Bürokrasi boyutunda yaşanan sıkıntıları ortak şekilde çözeceklerini belirten Sürekli, “Büyükşehir belediye Başkanı Ankara ile ilgili gecikmeleri olduğunu belirtmişti. İzmir’in projeleri… Gecikmeler yazışmalar sebebiyle olabilir. Herkes İzmir için çalışıyor. Büyükşehir görevini yapsın. Ankara görevini yapsın. İZBAN belediye ve hükümetin birlikte yaptığı bir proje. Dünya’ya örnek olabilecek bir birliktelik. Farkları bir kenara bırakarak projeleri yapmalıyız. Örneğin Konak Tüneli için Karayollarından direkt onay geldi. Bostanlı Balıkçı Barınağı gündemde. Niyet olarak farklılık yok ama bakanlık balıkçıların barınak sorununu düşünüyor. Ortak hareket edilecek. Keza Bornova Pazaryeri sorunu vardı ortak düşünceyle halloldu. Diyalogları il başkanları takip edecek.”

CHP’li Yücel: İzmir’in ihtiyaçlarını çözmek için birlikteyiz
Sürekli’nin davetiyle üç siyasi partinin il başkanı olarak bir araya geldiklerini söyleyerek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Partilerimiz ülkemize hizmet etmek için varlar. Bugün Ak Parti iktidardır. Yarın başkası aynı şekilde İzmir için de geçerli. CHP yerelde iktidar olarak farklı siyasi görüşlerin ve düşüncelerini de karşılayacak bir partidir. Süreklinin daveti bizim için çok önemliydi. CHP’li belediyelerin iktidar tarafından desteklenmesi halka ulaşması konusunda destekleri önemli. Aynı şekilde İYİ Parti ve MHP’nin de destekleri çok önemli. Kentin genel ihtiyaçları çözümü üretmek için birlikteyiz. Bugünkü toplantıda keyifli bir sohbet ve İzmir’in bekleyen projeleri için beyin fırtınası oluşturduk. İzmir’in öncelikli ihtiyaçlarının çözümü için birlikte hareket etme adına karar aldık ve bu toplantılarımız devam edecek” dedi.

“Elektrik fabrikası onay bekliyor”
Yücel, “Örneğin, yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de ifade ettiği Elektrik Fabrikası’nın ihalesi şu anda Cumhurbaşkanımızca onay bekliyor. Orada İzmir için İzmirliler için çok farklı bir şekilde kentin geçmişini, tarihini, kültürünü yansıtacak şekilde bir takım projelerin yapılması düşünülüyor. Diğer yandan Halkapınar Otogar Metrosu var, Buca Metrosu var… Bostanlı’da balıkçı barınağı var. Bunların bir an önce İzmir’e kazandırılması için Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu konuda destek olmalarını kendilerinden beklediğimizi ifade ettik. Şayet, bürokraside bu hizmeti, süreci yavaşlatan bir durum söz konusuysa bunu da hızlandırmak açısından hem biz bir özeleştiri yapıp düzenlemek için gayret edeceğiz hem de aynı şekilde hükümet kanadından da bunu bekliyoruz. Ben gerçekten verimli ve güzel bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Bu davetinden dolayı da Kerem Ali Sürekli Beyefendi’ye ayrıca teşekkür ediyorum.”

İYİ Partili Kırkpınar’dan MHP’li Şahin’e geçmiş olsun dileği
Bu tarz toplantıların arama konferansını andırdığını ve devam etmesi gerektiğini ifade eden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bizleri bir araya getiren AK Parti İl Başkanı Sürekli’ye teşekkür ediyoruz. Aramızda olmayan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’e buradan acil şifalar diliyoruz. İnşallah bir sonraki toplantıda aramızda olur. İzmir’in yine ilkleri yaşattığını gördük. Sorunların tespitinde ve yerine getirilmesi gereken taleplerin de üstüne kim ne düşüyorsa hareket edeceğini görmek mutluluk verici. Fikir babası olduğunu düşünüyorum. Biz İYİ Parti olarak 2.5 yıllık bir partideyiz. Yerel yönetimlerle ilgili partimizin önemli çalışmaları oldu. Bugün bir tane belediyemiz var o da Tire Belediyesi. Tire’ye hem büyükşehirden hem de hükümetten destek bekliyoruz. İkinci havalimanı talebimizi ilettik. Karşıyaka’nın stadı yok. Gazi Mustafa Kemal’in methiyelerinin bulunduğu bir takım. Karşıyaka stadını istiyor” ifadelerini kullandı.

Yücel: Kayyum atanmasıyla ilgili rahatsızlığımız var
CHP’li Yücel gelen soru üzerine Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un Fetö üyeliği iddiası ile yargılanması hakkında konuşmadıklarını da ifade etti. Yücel, “Urla Belediyesi ile ilgili bir görüşmemiz olmadı. Belediye başkanı ile ilgili kamu davası açıldı. Önümüzdeki günlerde hukuki süreç var. Bu konuda, kayyum atanmasıyla ilgili bir rahatsızlığımız var. Belediye başkanımızın yargılandığı konu, belediye başkanlığıyla ilgili değil. Delili bırakın iddia yok” dedi.

Kemalpaşa’ya yeşil ışık!
Kemalpaşa’da İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından kurulması planlanan üniversite tartışmalarının hatırlatılması üzerine de açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, “Bu konuyu toplantıda Deniz Başkan da gündeme getirdi. Ona gelişmeleri açıkladım, sizlere de açıklayayım… Orada zaten tahsisle ilgili konuda birlikte çalışılıyor. O proje birlikte geliştirildi. Cumhur İttifakı’nın olaya bir ön ayak olması var, desteği var. Kemalpaşa Belediyesi’nden oy birliği ile geçiyor. Ondan sonra bir takım aksilikler olmuş. Bu gecenin bu güzel havasında siyasi polemiklere girmiyorum. Oraya üniversite en kısa zamanda gelecek, gereği yapılacak. Aksaklıklar varsa da onlar bu konuda giderilecek. Zaten Cumhur İttifakı olarak belediyede oylarımızla destek olmuşuz. Orada yapılan bir toplantı var. O toplantının amacı yanlış anlaşılmış olabilir ama oraya açılacak olan meslek yüksek okulunun öğrencilerinin tespiti amacıyla Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ile yapılmış bir toplantı. Çünkü o üniveristeden mezun olanlar oralarda değerlendirilecek. Teknik bir toplantı. Yoksa siyasi maksatlı veya art niyetli bir toplantı değil. Nasıl oy birliği ile meclisten geçtiyse meslek yüksekokulunun oraya kazandırılmasıyla ilgili gerekenler hükümet kanadıyla da süratle yapılmaya devam edilecek” dedi.

“Konuyu biz dile getirdik, başkan da gerekli desteği sağlayacağını söyledi” diyen Yücel de, “Oraya bir üniversite kampüsü kurmak istediğimizde oranın seçilmiş belediye başkanının bunun dışında tutulması doğru değil. İyi bir yönetici sorun çözer, sorun yaratmaz. Bürokraside bir tıkanma yaşanıyorsa biz bunun önünü açmakla görevli ve yükümlüyüz. Önümüzdeki süreçte Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Karakayalı’nın da bu sürece dahil edileceğine inanıyorum. Neticede, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı olarak Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde zaten siyasi irade olarak gerekli iradeyi koymuş ve destek vermişler. Ancak bu iradenin, projenin hayata geçirilmesi ve Kemalpaşa’ya bir katkı sağlaması için bu iradenin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden önümüzdeki süreçte ben belediye başkanımızın da sürece dahil edileceğini düşünüyor ve umuyorum” diye konuştu.

“Telefon diplomasisi devreye girecek”
‘Daha önce de dosyalar alınıp verilmişti bu sefer ne değişecek’, ‘İzmir üvey evlat mı iddiları’ ve ‘Büyükşehir adil davarnamıyor’ iddialarını yanıt veren Sürekli “Bunları açıklığa kavuşturmak için buradayız zaten. Ne dedik? Ortak noktalarımızı çözüm için öne çıkaracağız. Geçmişte iyi niyetli yaklaşımlar oldu. Mutlaka dosyalar alanımıştır. Somut olarak bazı gelişmeler de oldu. Arkadaşların görev süreleri tamalandı. Bizler tüzel kişilikleriz devam ederiz. Somut somut ilerleyeceğiz. Elektrik Fabrikası, Bostanlı Balıkçı Barınağı ve Cumhur İttifakı belediyeleri dedik. Bundan sonra bu projeleri telefon trafiğiyle yöneteceğiz. Ayrıca Çiğli Tramvayıyla ilgili önemli gelişmeler var. AK Parti grubu olarak desteklediğimizi zaten söylemiştik. Biz destek olacağız ama takibini belediye yapacak. Telefon diplomasisi de devreye girecek” diye konuştu.
Ege’ye Bakış / Ege Kesebir
 

başkanlar zirvesi izmir vurgusu izmirihtiyaçlarını çözmek için birlikteyiz deniz yücel kerem ali sürekli veysel şahin