Batur'dan gökdelen çıkışı : 'İçimize sinmiyor'

TAKİP ET

Zorlu Holding tarafından Konak'ta yapılacak gökdelen inşaatı hakkında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur açıklamalarda bulundu. Eski tütün depolarının yıkımı sürerken inşaat büyük tartışmalara neden olmuştu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur meclis toplantısında 'Konak'ın kalbine hançer gibi saplanmış bina' ifadelerini kullandı.

Oktay Güçtekin/ Zorlu Holding’in iştiraki Zorlu Gayrimenkul tarafından Konak ilçesinin Pasaport mevkiinde yapılaması planlanan ve ruhsat alan inşaat nedeniyle tartışmalar sürerken Başkan Abdül Batur meclis toplantısında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
“İçimize hiçbir şekilde sinmiyor”
 
Konak Belediyesi olağan meclis toplantısının Aralık ayı ilk oturumunda konuşan Başkan Abdül Batur “İnşaat ruhsatı alınan bir bina. Bu bina hem mimar, meslekten gelen biri olarak içimize hiçbir şekilde sinmiyor” dedi.
 
“Kentin içi bu yapıları kaldırmaz”
 
145 metre yüksekliğinde kentin merkezinde yer alacağını açıklayan Batur “Kentin merkezinde bu gibi yapılar semtin silüet ve değerini kaybettiren mimariler. Kentin içi bu yapıları kaldıramayacak durumda.”
 
CHP grubunda da bu konunun konuşulduğunu ve bu tarz yüksek binalara karşı olduklarını söyleyen Batur “Bu tip binalar kentin dokusunu bozmaktadır. Aynı zamanda kentin geleceğini olumsuz etkileyecek ve trafik bundan olumsuz etkilenecek. Odaların itirazı sonra konu yargıya taşındı fakat odalarımızın aleyhine karar alındı.”
 
“Peşini bırakmayacağız”
 
Sonuna kadar bu konuda mücadele edeceklerini dile getiren Batur “İlgili hukuk birimlerimizi harekete geçiriyoruz. Bu işin peşini bırakmadık. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz. Benim içime hiç sinmiyor. Hukuki çalışmalarımızı yaptıktan bir dahaki meclis toplantısında alınan bilgileri paylaşacağız.”