Bayındır'ın Kurtuluşu Coşkuyla Kutlanıyor

TAKİP ET

Çiçeğin, Emeğin, Üretimin ve Hoşgörünün Kenti Bayındır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü kutlamaları coşkuyla kutlanmaya başlandı.

Kutlamalar saat 14.00’de Hükümet Binası önünde düzenlenen tören ve kortej yürüyüşü ile başladı. Törene Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Özpınar, İlçe Garnizon Komutanı J.Yzb. Adalet Gökcan, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğrenciler ve Bayındırlılar katıldı.

Tören, Bayındır Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Bayındır Rahvan At Yetiştiricileri Derneği tarafından düzenlenen temsili kurtarma gösterisi ile başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu.

Tören daha sonra Bayındır Belediyesi, Bayçikop, Bayındır Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Avcılar Derneği, Bayındır Şoförler Odası gibi kurumların araçlarının da geçiş yaptığı kortej ile devam etti. Kortejde Bayındır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mehteran Takımı da yer aldı. Ayrıca tören boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterilerini sergiledi.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve meclis üyeleri Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk’ü makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.
Bayındır’da kurtuluş kutlamaları törenlerinin gündüz bölümü ilçe protokolünün Arıkbaşı Şehitler Anıtı’na çelenk koyması ile son buldu.
Bayındır’da kurtuluş kutlamaları akşam Şehir Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak Yolcu Bilginç, Hakan Doğanay, Tuğba Ekinci ve Edip Akbayram konserleri ile devam edecek.
 

bayındır bayındır belediyesi ufuk sesli