Bayraklı Belediyesi'nde TİS sevinci: İşte en düşük asgari ücret!

TAKİP ET

Bayraklı Belediyesi ve DİSK Genel-İş 6 No'lu şube arasında toplu sözleşme imzalandı. En düşük asgari ücretin 5 bin 200 olduğunu açıklayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı'yı yaşanabilir bir kent yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz diğer ilçelere model olan bir Bayraklı'yı birlikte yaratacağız" açıklamasını yaptı

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ- Bayraklı Belediyesi ve DİSK/Genel-İş İzmir arasında toplu sözleşme imzalandı. Törene CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilli Atila Sertel, DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, sendika temcilcileri, CHP İl ve İlçe yöneticileri katıldı. 


Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Tamamı ile barış içinde bir belediye anlayışı izledik. Kentin meselelerini doğru çözümleyen arkadaşlarla çalıştık. İkinci adımı ise, yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatı olarak bilinmesini istiyoruz. Belediyenin 102 milyon kredi borcu vardı. Bütçemizin yüzde 60'ını personele verdiğimiz bir belediyeyi devraldık. Bine yakın çalışan arkadaşımız tek yerde sözleşme yapacakları yerde tek müdürlük 7 yerde ayrı sözleşme yapıyor. Belediyede 17 farklı ücret var 67 farklı statü var. Ama işini yapan bir avuç işçi arkadaşım var. Başarılamaz deniyordu ama bugün yapıldığını herkese gösteriyoruz. Bundan sonra bütün arkadaşlarımız eşit ücret alacak. Niye geciktiniz diyebilirsiniz, kanun hükmünde kararname vardı. Terfi ve disiplin kurulu bizim olmazsa olmazlarımızdı. Hiçbir arkadaşımızı işten çıkarmadık biz. Geçmiş dönemlerde bir şekilde toplanamayan disiplin kurulunun toplanması için bir araya geldik" dedi. 

İŞÇİNİN ALIN TERİNİ VERİYORUZ
Başkan Sandal, "Bayraklı Belediyesi’nde en düşük ücretli çalışan 5 bin 200 TL. Hepimize hayırlı olsun. İşçinin alın terini veriyoruz. Bayraklı Belediyesi'nin dinamiği bunu karşılayabiliyor. Bayraklıyı yaşanabilir bir kent yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz diğer ilçelere model olan bir Bayraklı'yı birlikte yaratıcaz. Eşit ve adil bir dünya için ötekileştirmemek lazım. Yani faşizan duygulara kapılmamak lazım. Bu tür ötekileştirmelere, emekçi kardeşlerimizin tek bir şey söylemesini istiyorum: "Faşizme karşı omuz omuza!".


"İNSANCA YAŞAM TALEBİMİZ VAR"
Yapılan sözleşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, "Salgın bir çok zorluğun üzerine geldi. İnsanca yaşam talebimiz var. Toplum sözleşmeleri bunun belirleyicileri. Şartlar ortadayken emekçi kardeşlerimize yeni şartlar getiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar başkana teşekkürler. Bayraklı'da asgari ücreti 5200 belirleyen belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Biz Genel-İş sendikası olarak emeğimizin hakkını talep ediyoruz. Bu talebimizi yaparken sağımıza solumuza dünümüze bakmadan geçemiyoruz. Nerede çalıştığımızı, nerede yaşadığımızı bilmek zorundayız. Çalışanlar olarak bu salgın sürecine var olan ekonomik şartlarda yakaladığımızı unutmamalıyız. İşsizlik çığ gibi büyüdü, büyümeye devam ediyor. Salgın bütün bunların üzerine geldi. Bundan önce bir torba yasa çıkarıldı ve bizim üzerinden çıkarılmaya çıkarıldı. Ama emek ve dayanışmayla mücadele ettik. "

KARANLIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ! 
"Ülkede, var olan bu problemlerin olduğunu bilerek davranacağız. Bugün elde ettiğimiz kazanımları yarın kaybetmeyeceğiz. Kıdem tazminatımıza yine saldıracaklar ancak biz buna izin vermeyeceğiz. Anamızın ak sütü gibi kadro hakkımızı da alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülke hepimizin. Genel-İş sendikası olarak demokrasi ve emek mücadelesine varız! Asla bu karanlığa izin vermeyeceğiz. Emeğe ve demokrasiye sahip çıkacağız. Bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasını yaptı. 


 

bayraklı belediyesi serdar sandal disk asgari ücret