Bayraklı'da gergin meclis! Sandal: Ülkeyi bu hale getiren sizsiniz!

TAKİP ET

Bayraklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında 2022 yılı Faaliyet Raporu gündemi gelirken AKP'li Hızal ile Başkan Sandal arasında 'Büyükşehir' gerilimi yaşandı. Yapılan eleştirilere tepki gösteren Başkan Sandal, "Ülkeyi bu hale getiren sizsiniz. İnsanlar ekmek alamaz hale geldi" dedi

Nur DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- Bayraklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşimi Bayraklı Belediyesi Meclis salonunda Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal eşliğinde gerçekleştirildi. Meclis  gündeminde 2022 yılı Faaliyet Raporu vardı. 2022 yılı Faaliyet raporu konuşulurken AK Parti'li Özgür Hızal  TOKİ meselesine dikkat çekti.  AK Parti'li Hızal salonda gergin anlar yaşamasına neden oldu.

KISIR VE ANLAMSIZ TARTIŞMALAR YAPILMIŞTIR

CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın 2022 yılı Faaliyet raporunu değerlendirdi. Apaydın, "2022 yılı Faaliyet raporu hakkında teknik bilgilendirme yapmak istiyorum. Faaliyet raporunun nasıl hazırlanacağı hangi bilgilerin yer alacağının kılavuzu hazırlanmıştır. Vizyon ve misyonuna ilişkin, insan kaynakları ve teknolojik kapasiteye ilişkin bilgilere faaliyetlerle ilgili değerlendirmelere performansı göstermelidir. Kurumdan hakkında bilgi sahibi olamıyorduk. Nasıl bir organizasyon yaptığını ne tür harcamalar yaptığını bilmiyorduk faaliyet raporu ile o kurum hakkına da her türlü bilgiye ulaşır olduk. Geçmiş dönem de faaliyet raporlarını anlamdan, amacından içeriğinden koparak doğru yorumlama yapılmayarak kısır ve anlamsız tartışmalar yapılmıştır. Faaliyet raporu kurumu tanıtan bilgi aktaran bir rapordur. Belediye bir kamu kurumu olup verilen görevleri yerine getirmektedir.  Belediyemiz bu görev ve sorumluluğunu layığı ile yerine getirmiştir. Depremi atlattık pandemiyi atlattık derken 2021 yılında ekonomik krize yakalandık. 2022 yılının başına gelmeden bütçe erimişti. Yaşanan ekonomik olumsuzluklarda 2022 yılının faaliyet raporunda belediye faaliyetlerini aksatmadan yürütmüştür. 2022 yılında engellilere sıcak yemek verilmiştir. Ramazan ve Muharrem ayında yemek verilmiştir. Hijyen paketi, kırtasiye seti, alışveriş kartı, engelli malzemesi, taziye paketi, ikram aracı hizmeti, kömür ve elektik sobası, yiyecek yardımı, ev tekstili, ısınma yardımı, nakdi yardım, engelli vatandaşlarımıza nakil hizmeti verilmiştir. Cengizhan mahallesinde kafe, Çay mahallesinde meydan düzenlenmesi, çeşitli mahallelerde yol çalışmaları ve onarımları yapılmıştır. Park yapılmıştır. Okulların camilerin çevre düzenleme işleri yapılmıştır, hasta nakil hizmeti, evde bakım hizmeti, ağız ve diş sağlığı hizmeti verilmiştir. Sokak hayvanlarının aşı ve tedavileri gerçekleştirilmiştir.  Bayraklı Sosyal Eğitim Merkezi 603 öğrenciye sınava hazırlık eğitim vermiştir. Bayraklı eğitim kanalına eğitim videosu yüklenmiştir. İki adet okul öncesi ve bakım hizmeti açılmıştır. Belediyemiz faaliyetlerinin bir kısmını aktardım. Söyleme imkanı bulamadığımız bir çok faaliyet vardır 2022 yılında faaliyetler aksatmadan yürütülmüştür. Emeği geçen herkese saygılar sunarım." dedi.

BEKLENİN ALTINDA BİR FAALİYET RAPORU

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş yapılan faaliyetlerin aslında faaliyetsizlik olduğunu vurguladı. Başkanvekili Aktaş, "Arkadaşlarımız bir çok projeden yatırımdan bahsettiler. Bugün faaliyet raporu, belediyenin yapmış olduğu proje faaliyet ve hizmeti kapsayan kitapçıktır. Bu kitapçıkta biz hiçbir proje göremedik. Belediyenin rutin işlerinin yapıldığı bir kitap yazıldığını gördük. Hiç bir vaadinin yerine getirilmediğini görüyoruz.  Kitapçığın neresinde proje var. Söz verilen hiçbir proje hiçbir vaat yerine getirilmemiş ama buraya yazılmış. Eşit ücret liyakat esaslı bir model geçirerek eşitlik ve barış sağladık dediniz. Mobingden dolayı intihar girişimi olan personelimiz oldu, barış sağlamışsınız teşekkür ederim. Belediyenin hizmet binaları ya da hizmet tesisleri neredeyse tamamı daha önceden açılmış hizmet binası. Bu dönem açılan hiçbir hizmet binası yok.  Faaliyetlere baktığımızda insandan Özkanlar pazaryerini açık diye bir ibare görmek isterdim. Gondollar sandallar yüzüyor demenizi beklerdim, şehir trafiğini düzenledik demenizi bekledik. Düğün cenazelerde çiçek alımı ve özel günlerde karanfil dağıtımı yapılmıştır. Tebrik ederim performansınız süper. Yıl içerisinde belediye meclis üyelerinden yerel yönetim katılımları sağlanmıştır. Var mı giden? Yapılmayan bir şeyi karalamayın. Yemekli pazarlıklar yapıldı. Siz susturuldunuz biliyoruz. Ama tebrik ediyorum hiçbir eğitime göndermediğiniz halde buraya yazdınız. Yakışanı yapmışsınız kendinize. Dernekleri zaten gezmeniz gerekiyor buraya yazmanıza ne gerek var. Büyük projeler yapmışsınız. 5 Ekim de fen işleri personelle kahvaltı gerçekleştirmişsiniz bu da vaatleriniz içinde vardı tebrik ediyorum.Camileri temizliyoruz, okulların yıkılan yerlerini yapıyoruz diyorsunuz. Belediyenin kanunlarında olan şeyleri yapıyorsunuz, tebrik ederim. Yapmadıklarınızı yazmanız saçma olmuş.  Park bahçeler müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Birçok iş yapmış. En fazla faaliyette bulunan birim.  Beklenin altında bir faaliyet raporu olmuş." dedi.

SON FAALİYETSİZLİĞİNİZİ DEĞERLENDİRİYORUZ

AK Parti'li Meclis Üyesi Özgür Hızal 2022 yılı faaliyet raporu hakkında konuşmasında Başkan Sandal'ın 4 yıllık faaliyetlerini göz önüne alarak konuştu. AK Parti'li Hızal,"Abdullah bey sizin faaliyetsizliğinizle alakalı bir konuşma yaptı kendisine teşekkür ediyorum. Bugün 4 yıllık döneminizin faaliyet raporunuzu değerlendiriyoruz.  Son faaliyetsizliğinizi değerlendiriyoruz. Kitapçığını aldığımda incelediğimde geçen yıldaki kitapçıklardan çok farklı bir tablo ile karşılaşmadım bizim açımızdan bir şaşırma olmadı. Bu faaliyetsizliğin vermiş olduğu suçluluk psikolojisi ile bir takım açıklamalar yapılıyor. " dedi

1,5 MİLYONU NE YAPTINIZ?

AK Parti'li Meclis Üyesi Özgür Hızal Başkan Sandal'ın yaptığı TOKİ açıklamasına değinerek salonda gergin anlar yaşanmasına sebep oldu." Başkan Sandal dün bir açıklama yaptı , bu açıklamayı duyduğumda açıkçası heyecanlandım merakla baktım. Faaliyet raporunun görüşüleceğinin bu basın toplantısının yapılmasında 4 yıllık dönem içerisinde yaptıklarını anlatacak gibi bir bekleneni içerisine girdim. basın bültenlerine baktığımızda TOKİ'nin satmış olduğu yada satacağa yeni bir tartışma konusu gördük. Anladık ki hak vermemek mümkün değil, bir belediye başkanı düşünün ki 4 yıldır 1,5 milyar kaynak kullanacak, bu 1.5 milyar kaynağın hiçbir yatırımı hayata geçiremeyecek. Bir metre dahi yol açmayacak, kapısına kilit vurmayı düşündüğü, kapatmayı düşündüğü kütüphaneler yerine dijital kütüphaneler açamayacak, bağış olacak kreş açma politikası ortaya koyacak. bu hususla karşımıza çıkacak. Bu tartışmalardan sıyrılmak için yeni bir tartışma ortaya koyacak. 1.5 milyonu nereyi harcadınız. Araç parkınızı mı genişlettirdiniz. Soracaklar size Sayın Sandal bu kaynanaları harcarken yeni araçlar mı aldınız ? Kendi makam aracınız dışında araç alarak Bayraklılara hizmet mi ettiniz? Asfalt mı döktüğünüz? hayır, size muadil olan belediyeler gibi kentsel dönüşüm faaliyeti icra ettiniz de teslim mi ettiniz? Hayır. Demek ki tüm bu faaliyetsizlikleri üzerini örtmek için milyarlarca kaynağın nereye kullanıldığı ortaya çıkmaması için yeni bir tartışma çıkardınız. Bu aklı Sandala kim verdi bilmiyorum ama.  Sayın başkan bu gayrimenkuller kimseden gizli satılmadı. Bayraklı sokaklarını geziyor olsaydınız. Sokaklarda bilbordlar asılıydı. Gizli hiçbir şey yoktur. Gizli saklı hiçbir şey yok. Faaliyetsizliğinizden bahsediyorum.  Açık ihale yapıldı mı? Yapıldı. Şimdi burada gizli saklı bir şey yok. Faaliyet de bayraklı belediyesi finansal açıdan borcunu ödedi. Borcu nasıl ödediniz. Bayraklılara ait olan bir arsanın sosyal güvenlik kurumunun takası ile ödediniz. Dedikodu ile iş yapıyorsunuz. Devlete verdiniz borcunuza karşılık.  SGK 'ya devrettiniz ama SGK'ya ciddi bir borç var. SGK'ya ödeme yapmadınız ondan sonra. Sokaktaki söylemler üzerine siyaset yapacaksanız işiniz var demektir. "dedi.

SANDAL VE HIZAL ARASINDA 'BÜYÜKŞEHİR' GERİLİMİ

Başkan Sandal, AK Parti'li Hızal'a cevap olarak"Elbette eleştirecekler onların en doğal hakkı.B u eleştiriler doğru olduğu anlamına gelmez. Arkadaşımız sürekli intihar etmeye çalışan biri olduğunu söylüyor. Bizimle sizin aranızda bir fark var. Aramızda çok ciddi bir fark var. Ahlaki, vicdani olarak bir fark var." dedi.


Sözlerine devam eden Sandal, "İlgili arkadaşımızın farklı problemleri olduğunu ve arkadaşımızın kişilik haklarını rencide etmemek için konuşmuyorum dedim. Diğer konular de mevzuatı bilmek ile ilgili. Bizimle Büyükşehir ile yaptığımız görüşmeler, yaptınız eleştirel Büyükşehir'in uhdesinde olan işler. Biz istesek de asfaltı yer altına alamayız. Tabii ki orayı beklemek gerekiyor" diye konuştu.

İNSANLAR EKMEK ALAMAZ HALE GELDİ

AK Partili Özgür Hızal ise söze girerken, "Ne yani Büyükşehir Belediyesi mi beceriksiz? Tabi Büyükşehir de beceriksiz olunca böyle oluyor" ifadelerini kullanırken,  sözlerine devam eden Başkan Sandal, "Keşke en iyi belediyeniz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı işin yüzde 1'ini yapsa. Nas nas diyorsunuz ya... Bayraklı Belediyesi geldiğinde faiz gideri 16 milyon iken, bugün 3,5 milyona düşmüş. öyle bir ekonomik enkaz oluşturdunuz ki. Cumhurbaşkanlığı genelgeniz orada. Borç alırken, yol yaparken benden izin alacaksınız diyorsunuz. Ülkenin bu hale getiren sizsiniz. İnsanlar ekmek alamaz hale geldi" diye konuştu.