Bayraklı Kongresi'nde adaylar konuştu!

TAKİP ET

CHP İzmir'de Bayraklı İlçe Kongresi tüm hızıyla devam ediyorken, Didem Gültekin ve Mutlu Odabaş adaylıkları hakkında konuştu.

Fatma SEVDİ/İZMİR GÜNDEMİ -CHP Bayraklı'da bugün ilçe sandıkları kuruldu. Delegeler oy kullanmadan önce adaylar kendilerini ifade etmeleri için kürsüye davet edildi. Mutlu Odabaş adaylığı hakkında, "Biz kazandığımızda CHP kazanacak" ifadelerini kullandı. Didem Gültekin ise delegelerden gelen eleştirilere yanıt verirken  mevcut görevinden ve adaylığından bahsetti.

"KORKMAYIN VE O SANDIĞA GİDİN"

CHP İzmir'de Bayraklı İlçe Başkanlığı adaylarından Mutlu Odabaş, adaylığına ilişkin şu ifadeleri kullandı:  "CHP Türk halkının var olma iradesinin adıdır. Bağımsızlık ve özgürlüktür. CHP'li olmak demek halkı yoksulluktan kurtarmak için kendini adamak demektir. CHP olmak demek kurucusu ve demokrasinin öncüsü olmak demektir. Dündür, bugündür ve gelecektir. Umuda, heyecana ve kararlı bir sürece ihtiyaç var. Haksızlığa uğrayan, yoksul kalan bizleriz. Dünyayı inançlı, umutlu olan değiştirecek. Biz eşitlikten, adaletten ve özgürlükten yana olanlarız. Bu kötü koşulları birlikte düzelteceğiz. Bir tarafta saraylarda israf ve lüks yaşanırken, bu lüksün altında halkın sefaleti yatmaktadır."

Odabaş, "Ben siyaset yapma biçimimizi değiştirmekle işe başlamamız gerektiğini düşünüyorum. AKP'ye oy veren yurttaşlarımıza neden CHP'ye oy vermeleri gerektiğini bir bir anlatmamız gerekiyor. CHP'nin iktidar olabilmesi için seçmenin tercih değiştirmesi gerekmektedir. Uzun yıllardan beri CHP'ye emek veriyorum. Herhangi bir yerde görevimiz olmasa da hiç önemli değil. Her zaman partimiz için emek göstereceğim. Sonuç ne olursa olsun partimiz için çalışacağız. Değerli CHP'liler, delegelerin özgür irade ve vicdanlarına sesleniyorum. Korkmayın ve o sandığa gidin. Biz kazandığımız zaman kimse kaybetmeyecek. Biz kazandığımızda CHP kazanacak. Siyasetin önünü açabilmek için bazı arkadaşlarımız fedakarlık yaparak adaylıktan çekildi. Hepimizin adına teşekkür ediyorum.  Yaşasın sol! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.

 

"MENFAATİNİ DÜŞÜNÜNENLERLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Diğer aday mevcut İlçe Başkanı Didem Gültekin mevcut görevi hakkında şöyle konuştu: "Bayraklı ilçe örgütü bayrağımızı dalgalandırmış bir örgüttür. İktidarın baskısına rağmen asla teslim olmamış bir örgüttür. Bu başarıyı getiren de kendi içerisindeki tartışma kültürüdür. Bu kürsüden Gençlik Kolları'na dem vurup da gençler bizim her şeyimiz diyen arkadaşlarımız, keşke bu gençlerimize bu kürsülerden değil mahallelerde, delege seçimlerinde sahip çıksaydınız. Ben herkes adına gençlerden özür dilemek istiyorum. Bir lokmada eksik bıraktıysam, yanlarında yeterince olamıyorsam özür dilerim. CHP'nin en onurlu görevini taşıyorum. Partimizin üyesi her şeyin üzerindedir."

Gültekin kendisine gelen eleştiriler ve yaşanan tartışmalar hakkında "Tartışma kültürü başarıyı getirir dedik. Bu tartışmalar kamuoyu tarafından kavga olarak algılansa da örgütümüzün dinamiği buradan gelmektedir. Fikir birlikteliği her zaman sağlayacağız ama biz oturup konuşamıyor, tartışamıyorsak orada demokrasiden bahsedemeyiz… Bayraklı örgütü her zaman dinamizmiyle beni kendine hayran bırakmıştır. CHP'nin her kademesinde yer almış bir kardeşiniz olarak nerede doğduğunuz değil, nerede hizmet ettiğiniz önemlidir. Bu yüzden ben sonuna kadar Bayraklılıyım. Bir kadın olarak, bir kadının aşağılanmasına müsaade etmem. Bunu bir ilçe başkanı değil bir kadın olarak söylüyorum. İlçe örgütümüz hakkında bu düşüncelerdeyken zaman zaman kavga etmek zorunda da kaldık. Sokakta çalışan emekçilerimizden delegelerimizden meclise kadar her zaman tartışmalar vardır. Tam bu salonda bundan bir yıl önceki kongrede CHP'nin hakkını hukukunu koruyacağıma dair söz vermiştim. Herkese çalışma fırsatı sundum. Şimdi bugün bu salonda bu coşkuyla ne kadar dinamik olduğumuzu görmek istiyorum. Parti Meclis Üyeliği gibi onurlu bir görevden sonra İlçe Başkanlığı durumu söz konusu olduğunda hiçbir ego yapmadan, bu görevi emir olarak kabul ettim. Bugün bu salonda iki aday yarışacağız. Ben CHP'liyim, ömrümün sonuna kadar böyle kalacak. Hakkımda yapılan eleştirilere saygım sonsuzdur. Herkesin huzurunda bilip bilmeden yapmış olduğum tüm hatalar için özür diliyorum.  Ben ister o koltukta olayım, ister olmayayım ben kişisel menfaatini düşünenlerle mücadele etmeye devam edeceğim.  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoluna taş koymaya çalışanlarla mücadeleye de devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

 

Didem Gültekin mutlu odabaş chp kongre