Bayram'da Çeşmeli otelcilerin yüzleri güldü

TAKİP ET

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Antalya'daki otellerin yüzde 90'ının boş kaldığı dönemde Çeşme'deki otellerin yüzde 99'unun açık ve yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını belirtti, "4 günlük tablo, içimizi rahatlattı" dedi. Demir, Ukraynalı top modelin yaşadığı olayla ilgili olarak, "Gerçekten böyle bir şey olduysa, kınıyorum, ayıplıyorum" ifadelerini kullandı  

Dört günlük Kurban Bayramı tatilinde turizm sektörü, az da olsa rahat soluk alma fırsatı buldu. Çeşme'deki otellerin yüzde 99'unun açık olduğu, butik oteller dahil olmak üzere tüm otellerin yüzde 100 dolulukla bir bayram geçirdiği öğrenildi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Antalya'daki otellerin yüzde 90'ının kapalı olduğu bir dönemde Çeşme'deki otellerin yüzde 99'unun açık olmasının sevindirici olduğunu belirtirken, "Bayramda butik otellerin de büyük otellerin de yüzde 100 dolu olması, daha da sevindirici. Bu tablo, pandemi nedeniyle yaşadığımız sıkıntıları az da olsa unutturdu" dedi. Çeşme'nin yazlıkçılarında yüzde 300'lük artış olduğuna dikkat çeken Demir, şunları söyledi:
"Yazlıkçı anlamında olağanüstü bir artış oldu. Villa ve mevsimlik konutlara olan ilgi, yüzde 300 arttı. Hafta sonlarında misafir de ağırladılar. Bu büyük ilgi, ne yazık ki otelcilerimizin ve esnafımızın gelirlerine sekte vurulmasına sebep oldu. Gelecekte ciddi bir sorun olmasından endişeliyiz."
 
ÇEŞME'NİN ASAYİŞ SORUNU YOK
Ukranyalı top model Daria Kyryliuk'un Çeşme Momo Beach'te darp edildiği iddiaları üzerine de bir değerlendirmede bulunan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Çeşme'de asayiş sorunu varmış gibi gösterilmesine şiddetle karşıyım. Çeşme'nin asayiş sorunu yoktur" dedi ve ekledi:
"Ukraynalı top modelin başına gelenlere üzüldük. Ancak bu konu belirsizliğini koruyor. Soruşturma devam ediyor. Ancak elimize ulaşan videolara baktığımızda, top modelin yanında dört beyefendi var. Birlikte dolaşıyorlar. Video kayıtlarına bakılırsa, olayın beach clup dışında olduğu, kadının yüzündeki kanın bile dağıtıldığı kanısı oluşuyor insanda. Eğer bu olay gerçekten beach clup'ta yaşandıysa, ayıplıyorum, kınıyorum. Bu konu derinlemesine inceleniyor. Olayın, basına yansıdığı gibi olmadığını düşünüyorum."
 

izmir çeşme otel bayram tatil deniz plaj kum güneş yoğun ilgi dolu