Bekir Ağırdır uyardı: 'Anadolu Ajansı'nın verdiği oran sizi yanıltmasın'

TAKİP ET

14 Mayıs 2023 seçiminde kullanılan oylar, saat 17.00'de sandıkların kapanmasıyla birlikte sayılmaya başladı. Anadolu Ajansı'nın ilk andan itibaren taraflı veri yayınladığına ilişkin birçok kişiden tepki geldi. Araştırmacı yazar Bekir Ağırdır da seçmeni ''Anadolu Ajansı'nın verdiği oran sizi yanıltmasın. Verdiklerin oy sonuçlarının çoğunluğu İç Anadolu ve Karadeniz gibi küçük nüfuslu yerler.'' açıklamasında bulundu.

Türkiye, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri için sandık başına gitti. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayım işlemleri başladı.

Anadolu Ajansı'nın ilk andan itibaren taraflı veri yayınladığına ve sonuçları manipüle ettiğine dair birçok tepki geldi. Araştırmacı yazar Bekir Ağırdır, yurttaşı manipülasyonlarla karşı şu sözlerle uyardı: 

''Anadolu Ajansı'nın verdiği oran sizi yanıltmasın. Verdiklerin oy sonuçlarının çoğunluğu İç Anadolu ve Karadeniz gibi küçük nüfuslu yerler. Nüfusunun çoğunluğunun yaşadığı batı bölgelerinden oy akışı çok az. Mesela Nevşehir’de açılan sandık yüzde 60’larda ama Denizli Eskişehir vs gibi yerlerde yüzde 25’lerde.  Bu ikisinin ortalamasını alıp ‘açılan sandık yüzde 30’larda’ demek yanıltıcı. Tüm şehirlerden eşit oy gelince tablo değişecek.''

bekir ağırdır anadolu ajansı seçim