Belediye Başkanlarından 1 Eylül Mesajları

TAKİP ET

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İzmirli belediye başkanları mesajlar yayınladı. 

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Barış: insanca yaşamanın en önemli koşuludur. Barış, insan hakları, demokrasi ve özgürlüklerin teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk “Yurtta Sulh, Cihan’da Sulh” diyerek, barışın önemine vurgu yapmıştır. Sevginin, huzurun egemen olduğu bir dünya umuduyla" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Atamızın ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini savunuyor, bugün ve gelecekte herkes için barış istiyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Barışın sözde değil özde yaşandığı, anaların yüzünün her zaman güldüğü, sevginin ve hoşgörünün egemen olduğu günler dileğiyle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarım" dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Barışın ve kardeşliğin kenti Narlıderemizden, İzmirimize ve ülkemize umut aşılamaya devam ediyoruz. Çünkü barış için inanca ve umuda ihtiyacımız var. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun" dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Barışın kardeşliğe ihtiyacı var. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” diyerek, barışın önemine vurgu yapmıştır. Dünya üzerinde tüm halkların ortak buluşma noktası “barış” olmalıdır. Din, mezhep, cinsiyet, sınıf ayrımı yapmaksızın huzur içerisinde yaşamak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir. Çünkü savaş yalnızca yaşanılan dönemi değil, gelecek kuşakları da kötü etkiler. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun" dedi.

 

1 eylül barış günü buca belediyesi levent piriştina bornova belediyesi olgun atila karşıyaka belediyesi hüseyin mutlu akpınar çiğli belediyesi hasan arslan narlıdere belediyesi abdül batur gaziemir belediyesi halil ibrahim şenol