Bergama'da 22 günlük hak arayışı devam ediyor! Saral "Bu haklı kavgayı büyüteceğiz"

TAKİP ET

Geçtiğimiz haftalarda İzmir Gaziemir Bölge Sanayi'de 94 işçinin sendikaya üye olması nedeniyle işten çıkarılmasının yankıları sürerken bir haberde İzmir Bergama'dan geldi. 2019 yerel seçimlerinde AKP'ye geçen ve işçi kıyımlarıyla gündeme gelen Bergama'da, 8 Mart'a sayılı günler kala 3 kadın işçi sendikaya üye olduğu için işten çıkartıldı.

İzmir Gündemi / Geçtiğimiz haftalarda İzmir Gaziemir Bölge Sanayi’de 94 işçinin sendikaya üye olması nedeniyle işten çıkarılmasının yankıları sürerken bir haberde İzmir Bergama’dan geldi. 2019 yerel seçimlerinde AKP’ye geçen ve işçi kıyımlarıyla gündeme gelen Bergama’da, 8 Mart’a sayılı günler kala 3 kadın işçi sendikaya üye olduğu için işten çıkartıldı.
 
22 gündür işlerini geri arayan ve bir türlü haklarını elde edemeyen 3 kadın emekçiye, DİSK/Genel İş sendikasının 1 ve 3 nolu şubelerinden destek geldi.
 
Bergama’ya giderek 8 Mart öncesi 3 kadın emekçiye destek açıklamasında bulunan DİSK/Genel İş sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, 8 Mart öncesi kadın işçilerin direnişlerini selamladıklarını ifade etti.
 
Yapılan açıklamada;
“Bergama Belediyesi’nde de sendikalarını değiştirmedikleri için belediye başkanı Hakan Koştu tarafından işten atılan 3 emekçi kadın yoldaşımızın direnişi 22. günde de devam ediyor. Bu onurlu emek ve ekmek mücadelesinde  direnişini selamlıyoruz. Yanlarında olma ve mücadeleyi pekiştirmek, büyütme için İZELMAN’da örgütlü olduğumuz alanlarda DİS/ Genel iş 1 ve 3 nolu şube temsilcilerimiz ile birlikte işten atılan sınıf yoldaşlarımızın direnişlerinin yanlarında olduk.

 Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya ve onun siyasal genel başkanına da söylemimiz şudur ki Bergama da işlenen emek cinayetinde yapılan hukuksuzluktan, işlenen adaletsizlikten vazgeçsinler. Atılan İşçileri geri alsınlar.
 
Anayasanın 51 maddesini ihlal etmesinler
Direnen işçiler onurumuzdur. Bu haklı mücadelede 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününe yaklaşırken hakları için mücadele eden kadın arkadaşlarımızın direnişini selamlıyoruz. Yanlarındayız yanlarında omuz omuza bu haklı kavgayı büyüteceğiz.

Selâm olsun emeği için mücadele edenlere, selam olsun işçi tulumuna, selam olsun, selam olsun Bergama da hakları için kavgayı büyüten onurlu işçilere” ifadelerini yer aldı