Bergama'da Millet Bahçesi için yıkıma yargı engeli!

TAKİP ET

Bergama'da yapımı tartışmalara yol açan Millet Bahçesi Projesi'nde kritik bir gelişme yaşandı. Proje nedeniyle mağduriyet yaşayan esnaf açtığı üç ayrı davanın ilkinden yargı zaferiyle ayrıldı.

İzmir'in Bergama ilçesinde belediye tarafından 14 Eylül Stadyumu'nu içerisine alan 51 bin 569 metrekarelik alana yapılması planlanan ve tartışmalara yol açan Millet Bahçesi Projesi'nde kritik bir gelişme yaşandı. Proje nedeniyle mağduriyet yaşayan esnaf açtığı üç ayrı davanın ilkinden yargı zaferiyle ayrıldı. 

Proje nedeniyle mağduriyet yaşayan 86 esnaf dükkanının yıkımı ile ilgili açılan davada İzmir 5.İdare Mahkemesi kararını verdi. Yıkım ihalesi ile ilgili; yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek açılan dava, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile sonuçlandı.

NELER YAŞANMIŞTI? 
Bergama Belediyesi stadyum etrafındaki esnafa adreslerin riskli yapı olduğu gerekçesiyle yıkım yapılacağını duyurarak 60 gün içinde tahliye edilmesi gerektiğini bildirmişti. Mağdur olan esnafın çözüm girişimleri sonuçsuz kalmış, yıkım için 9 Eylül günü ihaleye çıkılmıştı. Bu gelişmelerin ardından mülkiyeti Bergama Belediyesine ait işyerinde kiracı sıfatıyla yer alan İbrahim Turan esnaf adına konuyu yargıya taşıdı. Yıkım ihalesi kararı, yürütmeyi durdurma ve planlara üç ayrı dava açıldı. İzmir 5.İdare Mahkemesi’ne yıkım ihalesi ile ilgili açılan dava ise sonuçlandı. Yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek açılan dava, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile sonuçlandı. Karar esnaf arasında umutları arttırarak sevinç ile karşılandı.

SOYER GÜVENCE VERMİŞTİ 
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de hafta sonu ilçeye giderek mağdur esnafla bir araya gelmiş. Sorun ve talepleri dinleyen Soyer, "Süreci siz yaşıyorsunuz, biz de takip ediyoruz. Bildiğiniz gibi bununla ilgili bir dava sürecini de başlatmıştık. Fakat görünen o ki sorun var. Biz, bundan sonra nasıl bir yol izleyelim, bunu beraber konuşup kararlaştıralım diye geldik. Sizlerin fikirlerini, önerilerini almak istiyorum. Biz sonuna kadar yanınızda olacağız, hakkınızı koruyacağız" açıklamasını yapmıştı. 
(gerçekizmir)

bergama millet bahçesi dava esnaf tunç soyer