Bergama'dan Togg kararı!

TAKİP ET

İzmir'in Bergama Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısında, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un belediyede kullanılmak üzere alınması oy birliği ile kararlaştırıldı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yerli marka otomobil yapılmasının gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Bergama Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı Koştu'nun 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi için başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilemesi ile başladı. Koştu, "Acılarımız halen çok taze. Bu burukluk ile ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Böylesi acılarda bir araya gelen, birlik olan ender bir milletiz. Devletimiz milletimiz ile el ele yaraları sarmaya devam etmektedir. Allah bir daha böylesi acıları bizlere göstermesin" dedi.

Daha sonra meclis gündemine geçildi. 2022 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) yapılan toplantı mart ayı toplantısına ait tutanakların okunması ve ibrası ile başladı. Daha sonra İhtisas Komisyonları ve Encümen üye seçimleri gerçekleştirildi. Kanun gereği gizli olarak yapılan oylama sonucunda divan katibi asil üyeliğine Ayşegül Altuğ, Mesut Cihan Öztürk, yedek üyeliğine Serkan S. Bölükoğlu, Sercan Akman seçildi. Encümen üyeliğine Memduh Çoban, Taner Tekin, Sercan Akman seçildi. İhtisas komisyonları için gerçekleştirilen seçimlerin ardından başkanlıktan ve komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

2022 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
2022 yılı faaliyet raporunun sunulduğu meclis oturumunda, faaliyet raporu üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi. Ardından 2022 yılı faaliyet raporu oylandı. Rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Dilek ve temennilerin ardından mayıs ayı olağan meclis toplantısının 3 Mayıs'ta yapılması oy birliği ile kabul edildi.