Bezircilioğu: İYİ Parti İzmir olarak seçime hazırız!

TAKİP ET

Türkiye'de siyaset mecrasını hızlandıran 14 Mayıs seçimlerinin netlik kazanmasının ardından seçim süreci çalışmalarının nasıl ilerlediği hakkında konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, 'Ben gücümü koltuktan alan birisi değilim. İzmir'de benim işimi bırakarak, partimize nasıl güç veririm diyerek geldim. Bana biçilen görev, rol İYİ Parti ailesini İzmir'de kucaklamak' dedi.

Kübra CEYLAN/İZMİRGÜNDEMİ-İYİ Parti İzmir’de seçim çalışmaları hız kazanmaya devam ediyor. Seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılması netlik kazanmasının ardından seçim süreci hazırlık çalışmalarının nasıl ilerlediğiyle ilgili konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti İzmir tarafından düzenlenen ‘İzmir Basını ile Sohbet’ etkinliğinde tüm detayları basın muhabirlerine aktardı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Türkiye de büyük olay yaratan Altılı Masa’dan çekilme kararı almasının ardından millet ittifakının daha güçlendiğini belirten Bezircilioğlu, “3 Mart itibariyle millet ittifakının gücü de adayı da 3 Mart öncesine göre çok daha kuvvetli ve çok daha umut veren bir noktada. Artık seçileceğine dair bir korkumuz yok. Bunu da sağlayan sayın genel başkanımızın öncelikle Türkiye’yi sarsan bir hamlesi ve sonrasında da siyasi zekâsıyla masayı çok güçlü hale getiren ve adayımızı Türkiye’de en popüler 2 isimi önermesi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan yardımcısı yaparak, güçlendirilmiş bir cumhurbaşkanı adayı olmasını sağladı. Aslında Türkiye’mize, ülkemize çok daha büyük hizmet vermiştir. Partimiz bu süreçte ereksiyona uğramış gibi görünse de, partimizi bu süreçte ciddi derece teveccüh göstereceğini biliyoruz.”dedi.

KOLTUKTAN GÜÇ ALMIYORUM

İl Başkanı olduğu günden beri çok yoğun gündemin içerisinde ilerlediklerini söyleyen Bezirciioğlu, “Koltuğa oturduğumdan bu yana hiç tereddüt etmedim. Ben gücümü koltuktan alan birisi değilim. İzmir’de benim işimi bırakarak, partimize nasıl güç veririm diyerek geldim. Bana biçilen görev, rol İYİ Parti ailesini İzmir’de kucaklamak… Siyasetin mayası insan, bende insanlarla bu yolda ilerliyorum. Bu yolda demokrasiyle birlikte ilerleyeceğiz.

İŞLERİ RAYINA SOKACAĞIZ

İl Başkanlığı sürecini anlatan Bezircilioğlu, “İzmir’de gerçek nizami olarak il başkanlığına seçilen tek başkan benim. Biz İzmir’de gerçek bir demokrasi şöleniyle 5 aday olarak başlayıp 2 adaya kadar indirerek ciddi bir kongre süzgeci geçirdik. Sayın Genel Başkanımızı bu konuda tebrik etmek istiyorum. Bu işler gerçekten hiç kolay değil. 5 Ekimden beri seçimlerle uğraşıyoruz. Seçimle ilgili seçimler nasıl olacak, sandıklar nasıl kurulacak… Şimdi bu süreci 14 Mayıs için de yaşıyoruz. Ben bu göreve laik gösterildiğim için seçildim. Bu görevi yapmakta artık benim boynumun borcu oldu. Allah nasip ederse seçimlerden sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu süreçte kötü görünüşüne dur deyip, işleri rayına sokmaktır.”şeklinde konuştu.

İTTİFAK RUHUNA ZARAR VERDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Yavuz Ağıralioğlu’nun istifa etmesi hakkında konuşan Bezircilioğlu, “ İttifakta bu saatten sonra hiçbir etki olmaz. Yavuz Bey’in açıklamalarını kendisini bağladığını düşünüyorum. Madem böyle bir niyetin vardı. İlk ittifak görüşmelerinde belirtmesi gerekiyordu. 6 Mart tarihiyle birlikte daha güçlü şekilde adaylarımızda ortaya koyduk. Ben bu açıklamaların ittifak ruhuna zarar verdiğini düşünmüyorum.

15 MAYIS SABAHI

Seçimin ardından İYİ Parti’nin nasıl bir parti olacağını anlatan Bezircilioğlu, “Dün akşam toplantıda Sayın Dervişoğlu, 5 sene önce yüzde 52 oy almış Recep Tayyip Erdoğan son 5 senede 2,5 puanla mı kaybetmeyecek. Biz 15 Mayıs sabahını iple çekiyoruz. 15 Mayıs sabahı yepyeni, daha yaşanabilir bir Türkiye olacak. Gerçek Türkiye’nin Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye’nin ilk günü olarak görüyoruz.”

66 ADAYDAN 64’Ü TEMAYÜLE GİRECEK

Pazar günü yapılacak olan temayül yoklamasıyla ilgili konuşan Bezircilioğlu, “Biz direkt sandık kuracağız. Bizim 1’inci ve 2.’nci bölgede sandıklar kurulacak, Konak Celal Atik spor salonunda 1’inci bölge, 2’nci bölgeyi de Bergama, Bayraklı olmak üzere üyelerimizin tamamının oy kullanabileceği şekilde bir temayül yoklaması yapacağız. 66 tane aday adayımız var bu adayların 64’ü temayüle girecek.”

BEN BÖYLE BİR SÖZÜ KABUL ETMİYORUM

Sırrı Süreyya Önder’in Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözlerini Yurtta Sulh Cihatta Sulh olarak söylemesi hakkındaki sözleri hakkında konuşan Bezircilioğlu, “Herkes Atatürk’ü değişik sebeplerden dolayı sevebilir, Ben Türk Milleti’nin milli benliğini oluşturduğu için seviyorum. Dünya üzerinde herkes Atatürk’ü örnek almış. 100’yılda bir gelecek bir lider, Yurtta Sulh Cihatta Sulh ne demektir. Dünya üzerinde en çok emek, hizmet koyan tek lider Atatürk’tür. Ben böyle bir sözü kabul etmiyorum. Herkes Atatürk’ün adını ağzına alırken dikkat etsin. Atatürk’e bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Cihanda Sulh, dünya üzerinden bu sözle daha faza ışık tutan başka lider yoktur. O Türk Milleti’nin ışığıdır.

İZMİR İYİ PARTİ’NİN ÇIKIŞ NOKTASIDIR

İzmir’den 9 milletvekili çıkartma hedefleri olduğunu söyleyen Bezircilioğlu, “Toplamda 9 Milletvekili hedefimiz var. Cumhuriyet halk partisiyle birlikte ortak olarak giriyoruz. Tabii ki ilk olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milet ittifakının adayını seçtirmektir. İzmir İYİ Parti’nin çıkış noktasıdır.”

GENÇLERİN TEKRARDAN HAYAL KURABİLECEĞİ BİR TÜRKİYE…

Gençlerin her zaman gelecek vadeden olduğunu söyleyen Bezircilioğlu, “Ben her zaman gençlerleyim. Z kuşağı dediğimiz kesimi iyi yetiştirmeli, ülkemizi daha yaşanabilir yerlere taşıyabilmesi için gençlere ihtiyacımız var. Gençlerin tekrardan hayal kurabileceği bir Türkiye inşa edeceğiz.”şeklinde konuştu.

İYİ Parti İzmir’den 3 Mart tarihinde büyük bir istifa yaşandığı konusunda konuşan Bezircirlioğu, “Genel Başkanımızın masadan ayrılma kararı almasının ardından ciddi anlamda üyelerimizden istifa gelmişti. Ancak yapılan istifalar tekrardan bize geri dönüş sağladılar. Üyelerimizde şu anda herhangi bir azalma söz konusu değildir.”

BİZ İYİ’YİZ

Son olarak sözlerine şunları ekleyen Bezircilioğlu, “Hiçbir parti tek yumruk değildir. Ancak iyi Parti tek başına bir yumruk olacak. Biz diğer partiler gibi kolay yolu seçmedik. Seçim düzenleyerek eşit ve adil şekilde başkanlık seçimi gerçekleştirdik. O nedenle biz İYİ’yiz, Tek’iz ve her zaman aile olacağız. Borcu en az olan seçmen kitlesi ve eğitim seviyesi ne yüksek seçmek seviyesinde İYİ Parti olduğunu alınan istatistiklerle öğrendik. İYİ Parti her zaman ülke için çok güzel şeyler yapacak bir partidir. Genç bir partiyiz. Eskilerin bir sözü var 7 kongre geçirmeden bir parti parti değildir…. Sayın genel başkanımız Türkiye için bu partiyi kurdu. Biz bu adamları yenebiliriz diyorsak. Türk Milleti için bu partinin varlığı önemli.”dedi.

 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu seçim 2023 güncel siyaset İzmir siyaset İYİ Parti İzmir