Bitlis'te kuduza yakalanan çocuğun babası konuştu

TAKİP ET

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde okula giderken köpek tarafından ısırılan 12 yaşındaki Mustafa E.'ye kuduz teşhisi konuldu. Acılı baba, doktorların 'umut yok' dediğini aktardı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde okula giderken köpek tarafından ısırılan 12 yaşındaki M.E.’ye kuduz teşhisi konuldu. Mustafa E. derhal Ankara’ya Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne nakledildi.

Ayrıca Ankara’da tedavileri devam eden 2 çocuktan sonra kentte yürütülen taramada ısırılıp sağlık kuruluşuna başvuru yapmayan 36 vaka daha tespit edildi.

Köpek tarafından ısırılıp ailesine söylemeyen çocukta kuduz tespit edildi: 'Sudan korkuyorum'

Ankara'da karantinaya alınan Mustafa E.’nin ailesini Antalya’da başıboş köpekten kaçarken kamyon çarpan ve yaşam savaşını kaybeden Mahra Melin Pınar’ın ailesi, Murat ve Derya Pınar ziyaret etti. Mahra’nın ailesine, Murat ve Derya Pınar tarafından kurulan Güvenli Sokaklar Derneği üyeleri de eşlik etti. 

TamgaTürk'ten Semir Yapıcı'nın haberine  göre, çocuğa kuduz teşhisi konulduğunu belirten acılı baba, doktorların umut yok dediğini aktardı.

Karantinaya alınan çocuğun odasının ışıkla irtibatının kesildiği görüldü.

Ailenin konuşmaması için tehdit edildiği, uyarıldığı iddiaları ise yalanlandı.

Çocuğun amcası ise yetkililerin önlem almasını isteyerek, “Belediye olsun, yetkililer olsun hiç olmazsa bir barınak yapılsın. Çocukların sağlığı açısından bu iyi olur. Buradaki ailelerin temennisi odur.” dedi. M.E.’nin durumu ile ilgili bilgi veren amca, çocuğun uyutulduğunu belirtti.

Öte yandan M.E. ile Ankara’ya sevk edilen P.E.’nin durumunun iyi olduğu ve yoğun bakımdan servise alındığı belirtildi.

GERÇEK GÜNDEM

bitlis kuduz