Bornova Belediyesi'nden 'Online' çile!

TAKİP ET

Bornova Belediyesi e-belediyecilikte sınıfta kaldı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, dijital alanda yaptıkları çalışmaları daha üst seviyelere taşıyacaklarını söylerken Bornovalı vatandaşlar sikayetvar.com'da belediyenin resmi sitesin de online vergi ödemekte güçlük çektiğini dile getirdi.

İZMİR GÜNDEMİ- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Belediyecilikte, Belediye 4,0 dönemine geçmeyi hedefliyoruz” sözleriyle her fırsatta dilinden düşürmediği dijitalleşme ve e-belediyecilik konularında sınıfta kaldı.

Türkiye’nin önde gelen platformlarından olan sikayetvar.com’da onlarca Bornovalı vatandaş tarafından yapılan şikayetler göze çarpıyor. Başkan İduğ’un dijitalleşmeyle övündüğü süreçte vatandaşların yaptığı belediyenin resmi sitesinin alt yapısının hazır olmadığı, vergi ödemelerinin yapılamadığı şikayetleri üst sıralarda yer aldı.

Öte yandan vatandaşlık numaralarının, sicil bilgilerinin ve telefon numaralarının eşleşmemesinde de sorun yaşandığı belirtilirken doğru olan telefon numaralarına SMS bilgilendirme mesajının gelmediği de ifade edildi.

21 Temmuz 2022 tarihinde Bornova Belediyesi  Basın Bürosu tarafından geçilen bültende İduğ'un 'dijitalleşme' ile söyledikleri dikkat çekti;

Bornova Belediyesi de gerek kullandığı yazılımlarla iş ve süreçlerini bir süredir dijitalleştiriyordu. Bu hamle numaratajdan ruhsata kadar pek çok konuda bize büyük bir hız kazandıracak. Amacımız Bornovalının evinden hiç çıkmadan, iş yerinden ayrılmak zorunda kalmadan, internet üzerinden belediye ile ilgili her türlü işlemini yapmasını sağlamak. Sanayinin ardından belediyecilikte de Belediye 4,0 dönemine geçmeyi hedefliyoruz

 

 

 

chp izmir bornova belediyesi mustafa iduğ vergi ödeme şikayet