Bornova'da Balkan zirvesi: CHP'li Öztrak'tan İzmir'de Makedonya çağrısı!

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, İzmir'de yaptığı konuşmada Makedonya'da gerçekleşecek nüfus sayımı için vatandaşlara çağrıda bulundu. Öztrak, 'Temsilde adalet ve pek çok hakkın kullanılması için bunu önemsiyoruz. Soydaşlarımızın yanında olacağız. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; Makedonya ile bağınız varsa elektronik ortamda da kayıt yaptırabilirsiniz. Oradaki akrabalarınız aracılığıyla da kayıt yaptırabilirsiniz. Nüfus sayımında kayıt olalım' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Başkanı Faik Öztrak, İzmir’e geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen sivil toplum kuruluşları buluşmasına katılan Öztrak net mesajlar verdi.
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir Büyükşehşir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve dernek başkanlarının katıldığı programda konuşan Öztrak, “Uzun süredir İzmir’e gelmiyoruz. Biz İzmir’de Balkan camiası olarak acılar da yaşadık. Murat Taşer’e, Karşıyaka’nın önemli başkanlarından Balkan camiasının en önemli isimlerinden Kemal Baysak’a rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Ruhları şad olsun” dedi.
Öztrak ayrıca, “CHP Balkan Masası olarak amacımız Balkanlardaki tüm kardeşlerimizle dayanışma içinde olmaktır. Var olan kardeşliğimizi çoğaltmaktır. Buna ihtiyacımız var. Bu coğrafyada tarihimizde büyük acılar yaşadık. Tüm Balkanlarda sürgün ve katliamlar aslında balkan savaşlarıyla başladı. Dünyanın en büyük soy kırımlarını bu süreçte yaşadık. Bizler bunları çok fazla konuşmadık. Bosna Hersek’teki katliamları nasıl unutabiliriz? İkinci Dünya Savaşı’nda Makedonya Türklüğü tehlikeye girdiğinde mücadele katılan kardeşlerimizi de elbette unutamayız. Bu mücadelede yaşamını yitiren Türk kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Elbette tarihten dersler çıkarmalıyız. Ama bugün yaşadığımız güncel sorunlarımız da var. Küresel bir salgın yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.
Makedonya’da nüfus sayımı yapılacağını hatırlatan Öztrak, “Temsilde adalet ve pek çok hakkın kullanılması için bunu önemsiyoruz. Soydaşlarımızın yanında olacağız. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; Makedonya ile bağınız varsa elektronik ortamda da kayıt yaptırabilirsiniz. Oradaki akrabalarınız aracılığıyla da kayıt yaptırabilirsiniz. Nüfus sayımında kayıt olalım. Anadilde eğitim konusunda gösterilen çabayı takdirle karşıladığımızı belirtmek isterim. Temsil için gösterilen çabaları da önemsiyoruz. Biz Makedonya’yı kendi tarif ettiği biçimde tanımlıyoruz. Soydaşlarımızın her alanda hak ettiğini alması temennimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.
Öztrak, “CHP olarak kardeş belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak faaliyetlerini önemsiyoruz. Kardeş belediyelerin bu konuda çok hevesli olduğunu görüyoruz. Bu, bizleri çok mutlu ediyor. Balkan masası ideolojik yaklaşımların, yapılan işlerde süreklilik sağlanmamasının, soydaşlarımızda ilişkilerin tahribatının önlemesi için kurulmuştur” dedi.
“Büyük hemşerimiz” diye nitelendirdiği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle örnekler veren Öztrak, “İlişkileri biz, CHP olarak güçlendireceğiz” mesajını verdi. Öztrak, “Anadolu’nun her yerindeyiz. Atacağımız adımların beklentisi içindeler” ifadelerini kullandı.
 

chp bornava beledi̇yesi̇ fai̇k öztrak balkan makedonya